Ülkemizde ki 81 şehre bağlı Belediyeler daimi ya da sözleşmeli statüsünde personel alımı yapmaya devam ediyor.  Personel alımları Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezinin düzenlemiş olduğu Kamu Personeli Seçme Sınavından alınan puanlar ile yapıldığı gibi aynı zamanda yıl içerisinde Türkiye İş Bulma Kurumu tarafından personel alım ilanları verilmektedir.

Bugün yayınlanan yeni ilan ile Akpazar Belediyesinin kamu statüsünde istihdam edecek personel alımı yapacağı belirtildi.

Hangi Pozisyonlar İçin Alım Yapılacak

Akpazar Belediyesi kendi bünyelerinde istihdam etmek üzere personel alımı yapacak peki bu personeller hangi pozisyonda çalışacak. Türkiye İş Bulma Kurumunun yayınlamış olduğu ilana göre personeller iş makineleri operatörü olarak görev yapacak. Kadroya başvuru yapmak isteyen adayların İŞKUR'un resmi internet sitesi aracılığı ile başvurması ya da İŞKUR başvuru merkezlerini ziyaret etmesi gerekmektedir. Ancak adaylarn 2014 yılında düzenlenmiş olan Kamu Personeli Seçme Sınavına girmiş ve bu sınavdan en az 60 alması gerekmekte olup aynı zamanda E sınıfı sürücü ehliyete ve G sınıfı sürücü sertifikasına sahip olması gerekmektedir.

Adayların İŞKUR'a yaptıkları başvurudan sonra Akpazar Belediyesine eğitim durumları, öncelik durumlar, yabancı dil seviyeleri ve tecrübe durumları hakkında evrakları ibraz ettirmelidir
Editör: TE Bilisim