Günümüz de adından sıklıkla bahsedilen ve çalışmaları ile ünlenen Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı kendi bünyelerinde istihdam etmek üzere çok sayıda memur alımı yapmaya devam ediyor. Yıl içerisinde her ne kadar çok fazla alım yapmayıp genel olarak merkezi yerleştirme atamaları ile memur ataması yapan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığının 2016 KPSS/2 atamalarında da çok sayıda memur alımı yapacağı beklenmekteydi. Dün yayımlanan kadroların öğrenilmesi ile Bakanlığın toplam 98 kadro ayırdığı öğrenildi. Ancak adaylara üzücü bir haber var.

Ortaöğretim Kadrosu Yok

Bilindiği gibi bu sene Kamu Personeli Seçme Sınavına en çok ortaöğretim adayı girdi. 3 milyona yakın adayın girdiği sınavın sonuçları açıklandı ve adaylar kadroları beklerken hüsran yaşadı. Buna göre ortaöğretim mezunlarına Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığında da kadro ayrılmadı. Peki hangi mezunlara kaç kadro ayrıldı?

Lisans Mezunu : 96 Kişi
Orta Öğretim Mezunu: Alım Yok
ÖnLisans Mezunu : 2 Kişi,

Yukarıda hangi mezun için toplam kaç kadro ayrıldığı belirtilmektedir. En çok alım lisans mezunları için yapılacak olup önlisans mezunu adaylar içinde sadece 2 kişilik kadro ayrılmış durumdadır. Başvuru yapmak isteyenler 21 Aralık - 30 Aralık 2016 tarihlerinde tercihlere başvurabilir.
Editör: TE Bilisim