Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı geçtiğimiz hafta Kasım ayının son haftası olan 25-29 Kasım 2019 tarihleri arasında İŞKUR aracılığı ile ilan yayımlamıştı. Yayımlanan ilana göre 1000 kişilik boş kontenjan ile personel alımı yapılacak. Binlerce aday iş başvurusunda bulundu. Peki kura işlemleri ne zaman yapılacak? Sınav yapılacak mı ?

ALIMLAR HANGİ POZİSYONLARA YAPILACAK?

Aile Bakanlığı 2019 yılı için Kasım ayının en çok ilgi gören ilanlarından oldu. İşçi kapsamında Türkiye İş Kurumu aracılığı ile yayımlanmış olan ilana göre Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı 1000 kişilik kadrosu ile Bakım ve Onarım hizmeti verecek personel, Güvenlik Görevlisi (Silahsız), Engelli Bakım hizmeti verecek personel, Hasta ve Yaşlı Bakım hizmeti verecek personel, Çocuk Bakıcısı hizmeti verecek personel ve Temizlik Görevlisi pozisyonlarında personel alacak.

DEĞERLENDİRMELER?

Aile Bakanlığı İŞKUR aracılığı ile alımını yapacağı 1000 kişilik kadro ile değerlendirmeleri KPSS ve Kura yöntemleri ile yapacak. Söz konusu ilan için alımlar, Lise ve Ön Lisans mezunu olan adaylar arasından yapılmıştı. Ön Lisans mezunu olan adaylar KPSS şartı aranmış olup değerlendirmelerde Ön Lisans mezunları için KPSS puanına göre ve lise mezunu olanlar için Kura ile yapılacak.

KPSS KAPSAMINDA ADAY LİSTELERİNİN BELİRLENMESİ

Önlisans eğitim düzeyindeki taleplere, KPSS puanıyla başvuran talep şartlarına uygun adaylar arasından, en yüksek KPSS puanından başlanmak üzere açık iş sayının 4 (Dört) katı kadar aday belirlenecektir. Belirlenen adaylar Aile Bakanlığının ve/veya ilgili İl Müdürlüğümüz internet sitesinde ilan edilecek olup, adaylara ayrıca yazılı tebligat yapılmayacaktır.

KURA KAPSAMINDA ADAY LİSTELERİNİN BELİRLENMESİ

Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) tarafından kura çekimi yapılmak üzere gönderilen listede yer alan adayların, kura çekim yeri ve tarihleri daha sonra Bakanlığın ve/veya ilgili İl Müdürlüğümüz internet sitesinde yayımlanacaktır. Kura çekimi noter huzurunda yapılacaktır. Adaylar istemeleri halinde kura çekimini izleyebilecektir. Tüm başvuru sahipleri arasından kura ile açık iş sayısının 4 (Dört) katı kadar asıl ve aynı sayıda yedek aday belirlenecektir. Belirlenen adaylar Bakanlığımız ve/veya ilgili İl Müdürlüğümüz internet sitesinde ilan edilecek olup, adaylara ayrıca yazılı tebligat yapılmayacaktır.

Yayımlanan işçi personel alım ilanına göre ilgili kura çekimi 10 Aralık 2019 tarihinde yapılacaktır.

SÖZLÜ SINAV YAPILACAK!

Kura çekimi sonucunda belirlenen asıl adaylar sözlü sınava alınacaktır. Sözlü sınav yeri ve tarihleri Bakanlığın ve/veya ilgili İl Müdürlüğümüz internet sitesinde ilan edilecek olup, ayrıca yazılı tebligat yapılmayacaktır.