Adli Tıp Kurumu uzun sürenin ardından yeni bir ilan yayımlayarak adaylara müjde verdi. Adalet Bakanlığına bağlı olan Adli Tıp Kurumu ( ATK ) bünyesindeki eksiklik için farklı kadrolarda olmak üzere ön lisans mezunu 27 kamu personeli alımı yapacağını belirtti. Başvuru şartları ve başvuru bilgileri açıklanan ilan için bütün detayları sizlerle paylaşacağız. İşin Olsa ekibi olarak bu haberimizde sizlere ilan hakkında detayları aktrarak kadro bilgisi, başvuru şartları ve başvuru bilgisi gibi detayları görebileceksiniz.

BAŞVURU ŞARTLARI NEDİR?

  • Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak,
  • Son başvuru günü olan 06 Eylül 2019 tarihi itibarıyla 657 sayılı Kanunun 40’ıncı maddesindeki yaş şartlarını taşımak ve merkezi sınavın yapıldığı (KPSS-2018) yılın ocak ayının birinci günü itibarıyla 35 yaşını bitirmemiş olmak. ( 01 Ocak 1983 ve sonrası doğumlular müracaat edebilecektir.) İnfaz ve Koruma Memuru pozisyonu için, merkezi sınavın (KPSS-2018) yapıldığı yılın Ocak ayının birinci günü itibarıyla itibarıyla 18 yaşını doldurmuş ve 30 yaşını bitirmemiş olmak. (01 Ocak 1988 ve sonrası doğumlu olanlar sınava müracaat edebilecektir.)
  • Askerlikle ilgisi bulunmamak veya askerlik çağına gelmemiş olmak, askerlik çağına gelmiş ise muvazzaf askerlik hizmetini yapmış yahut ertelenmiş ya da yedek sınıfa geçirilmiş olmak,
  • 657 sayılı Kanunun değişik 48/1-A/5 bendinde sayılan suçlardan mahkûm olmamak,
  • 657 sayılı Kanunun 53’üncü maddesi hükümleri saklı kalmak kaydı ile görevini devamlı yapmasına engel olabilecek akıl hastalığı bulunmamak,
  • Kamu haklarından mahrum olmamak,
  • Son müracaat tarihi itibarıyla istihdam edilecek sözleşmeli personel pozisyonu için gerekli öğrenim niteliğini taşıyor olmak,
  • Güvenlik soruşturması ve/veya arşiv araştırması sonucu olumlu olmak,

KPSS ŞARTI ARANIYOR!

Adli Tıp Kurumu Başkanlığınca yapılacak sözlü sınavlara 2018 yılı KPSS’ye giren ve her pozisyon için aranan puan türünden en az 70 puan alan adaylar başvurabilecektir. Başvuruda bulunacakların Adalet Bakanlığı Memur Sınav, Atama ve Nakil Yönetmeliği’nin 5 ve 6’ıncı maddelerinde yazılı olan şartlar ile bu ilanın 4’üncü maddesinde belirtilen şartları taşımaları gerekmektedir.

KADRO BİLGİLERİ NEDİR?

Adli Tıp Kurumu lise ön lisans ve lisans mezunu toplamda 57 kamu personeli alımı yapacak olup bu haberimizde sizlere sadece ön lisans meuznu olan adaylar için bilgi vereceğiz. Bakanlığıa bağlı olan ATK ön lisans mezunu 27 personel alımı yapacak.

BAŞVURULAR:

Başvuru yapacak adaylar başvurularına 26 Ağustos 2019 tarihi itibari ile başlayacak olup en geç 06 Eylül 2019 tarihine kadar, Adli Tıp Kurumu’nun www.atk.gov.tr adresli resmi internet sitesi üzerinden yapılacaktır. İnternet sitesi üzerinden yapılan başvuru sonrasında posta veya diğer iletişim kanallarıyla herhangi bir belge gönderilmeyecektir. Başvuru esnasında fotoğraf ve KPSS sonuç belgesi ile diploma veya geçici mezuniyet belgesinin sisteme yüklenmesi gerektiğinden adayların bu belgelerin pdf ya da resim formatındaki hallerini hazır bulundurmaları gerekmektedir. Başvuru işlemini uygun şekilde yaparak tamamlayan adaylara başvuru kayıt numarası sistem tarafından otomatik olarak verilecektir.

Editör: TE Bilisim