Adalet Bakanlığı Adli Tıp Kurumu geçtiğimiz günlerde Devlet personel Başkanlığı üzerinden yayımladığı ilana göre Ön Lisans mezunlarından 26 kişilik boş kadro ile personel alımı yapacağını açıkladı. Bu yönde alım yapılacak bölgeler ve kadrolar açıklanarak adaylara müjde verildi. Bizde İşin Olsa ekibi olarak başvuru şartları ve başvuru bilgileri hakkında bilgileri paylaşıyoruz.

HANGİ KADROLARDA ALIM YAPILACAK?

Adli Tıp Kurumu Ön Lisans mezunlarından toplamda 26 personel alacak olup, farklı bölgelere alınacaktır. Buna göre Adli Tıp Kurumu Sağlık Teknikeri Pozisyonunda 18 ve Laborant Pozisyonunda 8 personel alımı yapılacak.

Kadro dağılımları ise, Laborant pozisyonu için, Adli Tıp Kurumu (Taşra - İstanbul ) 2, Ankara Adli Tıp Grup Başkanlığı 2, Bursa Adli Tıp Grup Başkanlığı 1, Diyarbakır Adli Tıp Grup Başkanlığı 1 ve İzmir Adli Tıp Grup Başkanlığı 2 laborant alacak.

Sağlık Teknikeri pozisyonu için, Adli Tıp Kurumu (Taşra - İstanbul ) 5, Adana Adli Tıp Grup Başkanlığı 2, Ankara Adli Tıp Grup Başkanlığı 3, Bursa Adli Tıp Grup Başkanlığı 1 , Diyarbakır Adli Tıp Grup Başkanlığı 2, Erzurum Adli Tıp Grup Başkanlığı 2, Malatya Adli Tıp Grup Başkanlığı 1 ve Trabzon Adli Tıp Grup Başkanlığı 2 olmak üzere 18 personel alınacak.

ADAYLARDAN ARANAN ÖZEL VE GENEL ŞARTLAR NEDİR?

Adli Tıp Kurumu alımını yapacağı bu iki pozisyon için adaylardan, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, Kamu haklarından mahrum bulunmamak, Herhangi bir suç hükümlülüğü bulunmamak, Son başvuru tarihi itibari ile 35 yaşını bitirmemiş olmak, Görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık sorunu olmamak, Askerliğini yapmış veya askerlik ile ilgisi bulunmamak, Yapılacak güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasından olumlu sonuç alabilmek, Herhangi bir sağlık sorunu sebebi ile görevini yapmasına engel olabilecek bir sağlık sorunu bulunmamak şartları aranır.

Ayrıca Özel Olarak ise, 2018 yılında ÖSYM tarafından yapılmış olan Kamu Personeli Seçme Sınavından KPSSP93 puan türünden en az 70 puan almış olmak.

Sağlık Teknikeri için, Adli Tıp Teknikerliği, Otopsi Yardımcılığı, Adli Tıp ön lisans programlarının birinden mezun olmak.

Laborant İçin Sağlık Laboratuvarı, Tıbbi Laboratuvar, Tıbbi Laboratuvar Teknikleri, Tıbbi Laboratuvar Teknikleri ön lisans programlarının birinden mezun olmak.

BAŞVURULAR:

Adaylar başvurularına 25 Mart 2019 tarihi itibari ile başlayabilecek ve en geç 05 Nisan 2019 tarihi saat 17:00 a kadar Adli Tıp Kurumu resmi internet sitesi üzerinden elektronik ortamda yapılacaktır. İlan hakkında detaylı bilgi almak için aşağıdaki bağlantıyı kullanabilirsiniz.

İlanın Tam Meti