Posta Telefon ve Telgraf A.Ş. son olarak 2018 yılında kpss olmadan personel alımı yaptı. Eski Gnel Müdür Kenan Bozgeyik yaptığı açıklamalarda 2023 yılına kadar personel sayısını 100 bin yapma hedeflerini olduğunu ifade etmişti. 2018 yılında gerçekleşen alımlarda 5 bin alım yapıldı.  2017/3 alımlarında da mülakat sınavı iptal edilmişti. Son yapılan personel alım yönetmeliğine göre yeni ilanlarda KPSS şartı aranacak. Kurum İdari Kurul Toplantısında PTT kadrolarında yeni ihtiyaç analizi yapılacağı kararı çıktı. Genel Müdürü Hakan Gültekin'e  sunulacak yeni analiz sonrası ihtiyaç bulunan gişe memuru, dağıtıcı postacı, avukat kadroları için ilanlar açıklanabilecek.

ADAYLAR YENİ ALIMLAR İLE PTT ÇALIŞANLARIN YÜKÜNÜ ALMAK İSTİYORLAR;

Posta hizmetleri mezunları PTT çalışanlarının bu yoğun dönemde yüklerini almak için ynei alımların olması istediklerini aktarmaktalar.  Yeni istihdamların olması adayların yanı sıra PTT personelleri de bazı talepleri bulunuyor. İşte o talepler;.

PTT ÇALIŞANLARIN ÖZLÜK HAKLARININ İYİLEŞTİRİLMESİ VE TAŞERON ÇALIŞANLARI;

Türkiye Büyük Millet Meclisinde yapılan açıklamalarda MHP Adana Milletvekili sağlık çalışanları, kolluk çalışanlarının yanı sıra PTT çalışanlarının da posta dağıtımı, maske dağıtımı destek ödemelerin yapılmasında özverili çalışmalarına karışık olarak özlük haklarının iyileştirilmesi, yıpranma haklarının verilmesi, ikramiye ve ödül haklarının verilmesi, çalışanların 399 sayılı KHK kapsamında güvenceli şekilde istihdam edilmesi gerektiği ifade edildi.

PTT ÇALIŞANLARININ TALEPLERİ;

Firma çalışan postacıların kadroya geçiş yapmaları, Koronavirüs süreci boyunca en az Bin Tl ücret verilmesi, idari Hizmet  Sözleşmesi personellerinin şartlarının ve ücretlerinin iyileştirilmesi ve postalara maske ve koruyucu kıyafetlerin kaliteli bir şekilde ve enhızlı bir şekilde temin edilmesini istemekteler.

Editör: TE Bilisim