Adalet Bakanlığı tarafından yayımlanan personel ilanına gre 7 stajyer alınacağı açıklandı. Yayımlanan ilan içerisinde " Bakanlığımız merkez teşkilatında idare hizmetler sınıfında yer alan 5, 6 ve 7 nci derecelerde buluanan yedi adet stajyer kontrolörleri Yönetmeliği ile Kamu Görevlerine ilk defa atanacaklar için yapılacak sınavlar hakkında genel yönetmelik hükümleri doğrultusunda Bakanlğımız tarafından personel alımı gerçekleştireceği açıklandı. Sözlü sınavların sonucuna göre açıktan atama yapılacaktır" açıklamalarında bulunuldu.

SINAVA KATILIM BAŞVURU ŞARTLARI

Adalet Bakanlığı bünyesine yapılacak personel alımı için girilmesi gereken sınava başvuru yapacak olan adayların belli başlı şartları taşıması gerektiği açıklandı. Belirlenen şartlara göre adayların; " T.C vatandaşı olması, devlet memurları kanunun 48' inci maddesini taşıyor olması, 35 yaşından küçük olması, Hukuk ya da hukuk bilgisine sahip olan porgramlardan mezun olmak, KPSS puan türlerinden alanıyla ilgili olan bölümden en az 70 puan olması, Askerliğiyle ilgili engeli bulunmamak" adaylardan istenilen şartlardandır.

BAŞVURU TARİHLERİ

Adalet Bakanlığı bünyesinde çalışmak için sınava girmek isteyen adaylar 07/01/2019 tarihinden itibaren 22/01/2019 tarihine kadar " Adalet Bakanlığı Personel Genel Müdürlüğü Merkez Teşkilât Şube Müdürlüğü Bakanlıklar/ANKARA" adresine şahsen başvuru yapmaları gerekmektedir. Başvurulara göre sınava katılacak olan adayların açıklaması resmi internet sitesi üzerinden yapılacaktır.

Editör: TE Bilisim