Hakimler ve Savcılar Kurulu (HSK) İkinci Daire Üyesi Prof. Dr. Ali Cengiz Köseoğlu, Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi Adalet Meslek Yüksekokulu’nun açılış töreninde konuştu. Köseoğlu konuşmasında 15 Temmuz darbe girişiminde Adalet Bakanlığı’nda yapılan ihraçlar nedeniyle personel sıkıntısı yaşandığını ve yakın zamanda yapılacak sınavlarla 5 bin 200 personel ihtiyacı olduklarını ifade etti.

HSK İkinci Daire Üyesi Köseoğlu, Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi Adalet Meslek Yüksekokulu açılış törenine katıldı. Törende konuşan Köseoğlu, 15 Temmuz darbe girişine değindi. Darbe girişimi sonrası Adalet Bakanlığı’nda çok sayıda ihraçların olduğunu ancak yargının şu anda işleyişinin başarıyla devam ettiğine değinen Köseoğlu meslek bilinciyle, ülke sevinciyle yaşanan travmanın atlatıldığını, buna rağmen adalet hizmetinin insanüstü bir gayretle başarılı bir şekilde sürdürüldüğünü söyledi.

“5 BİN 200 YARDIMCI PERSONEL İHTİYACIMIZ VAR”

Konuşmasında personel ihraçlarına da değinen Köseoğlu, adliyelerde hakim ve savcı ihtiyaçlarının olduğunu ancak bu ihtiyaçtan daha çok yardımcı personel ihtiyaçlarının olduğunu söyledi. Yapılacak sınavlarla yakın zamanda 5 bin 200 yardımcı personel alımı yapacaklarına değinen Köseoğlu, bu alımların ilerleyen yıllarda da devam edeceğinin altını çizdi.  

“PERSONEL SAYIMIZI YETERSİZ VE ARTTIRMAMIZ GEREKİYOR”

Köseoğlu konuşmasının devamında Adalet Bakanlığı’nda Adalet Meslek Yüksekokulu mezunu 2 bin 369 çalışan olduğunu ve bu sayının yetersiz olduğunu söyledi. Bu sayının arttırılması için çalışmaların hızla devam ettiğini söyleyen Köseoğlu, yakın zamanda bakanlığa yapılacak alımların müjdesini verdi.

Editör: TE Bilisim