Adalet Bakanlığı yakın zamanda 186 noter alımı yapacak!

Türkiye genelindeki birçok ilde yeni noterlikte ihdas edildi. Bu ihdasların büyük bir çoğunluğu Büyükşehir İllerinde oldu. Adalet Bakanı Abdülhamit Gül'ün imzası ile oluşturulan noter ihdası kararına göre, çoğunluğu 1. sınıf kadro için gerçekleştirildi. 122 adet birinci sınıfta,  24 adet üçüncü sınıf ve 40 adet 2. sınıf olmak üzere toplamda sayı 186 olarak açıklandı. Bu sayı 2019 yılında 130 olarak açıklanmıştı Önceki yıla göre 50 daha fazla kadro açıklandı. Böylelikle Türkiye genelinde toplam noter sayısı 2061 ulaştı.

HANGİ İLDE NE KADAR KADRO AYRILDI;

İstanbul ilinde 44, Ankara 14, Antalya 10, Bursa 8 ve İzmir ilinde 9 olacak.

DAHA ÖNCE NOTER OLMAYAN İLÇELERE MÜJDE;

Toprakkale, Yahşihan, Artvin, Kemalpaşa, Hacılar, Çilimli, Kaynaşlı, Çiftlikköy, Belen ve Altınova ilçelerinde açıklanan son ihtiyaçlarla birlikte ilk defa noterlik açılacak.

BAŞVURULAR NASIL ALINACAK?

Adalet Bakanlığının noter alımına ilişkin kararı resmi gazetede açıklamasının ardından başvuru şartlarına sahip adaylar gerekli başvuruları e-devlet üzerinden ve fiziki evrakları Adalet Bakanlığına iletecektir.

Adayların hukuk fakültesini bitirmiş olmaları gerekecek, avukatlık stajını bitirmiş olmaları daha önce noterlik belgesine sahip olmaları istenilmektedir. Kadroların açıklanması gerekmektedir. Yaş şartında 23 yaşın bitmiş ve 50 yaşından gün almamış olmak gerekiyor. Kamu haklarından mahrum olmamak gerekmektedir. Başvuru yapacak vatandaşların vatandaş.uyap.gov.tr adresinden elektronik e-devlet şifresi ve imza ile giriş yapmadan ardından başvuru formu doldurmaları. Gerekli evrakları sistem üzerinden eklemeleri başvuranların tamamlanması ardından Adalet Bakanlığı Hukuk İşleri Genel Müdürlüğüne evrakları teslim etmeleri gerekmektedir.

Editör: TE Bilisim