Adalet Bakanlığı'nın ve Tarım ve Orman Bakanlı'ğının işbirliğiyle yapılan personel alım ilanı detayları adaylara açıklandı. Her iki bakanlığın resmi internet sitesi tarafından yayınlanan ilana göre adaylardan talep edilen şartlar, başvuru yerleri ve başvuru tarihleri gibi kafaları karıştıran pek çok sorunun cevabı açıklandı.

PERSONEL ALIMI YAPILACAK AÇIK POZİSYONLAR

Adalet Bakanlı tarafından yayınlanan personel alımının içeriği Ankara Sincan bölgesi için çevre temizliğinde çalışabilecek Toplum Yararına Program (TYP) kapsamında personel alımı yapılacağ açıklandı. Personel alımı için son başvuru tarihinin 17 Eylül 2018 olarak açıklandığı belirtildi. 

Başvuru İŞKUR üzerinden yapılacağından başvuru numarası da açıklamada yer aldı. Adalet Bakanlığı personel alımı için açıklanan başvuru numarası 262441 olarak adaylara belirtildi.

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından yapılacak personel alımı ise Bursa şehri içinde bulunan Bursa Tarım ve Orman Bakanlığı müdürlüğünde görev alarak oranın çevre temizliğinden sorumlu olacak personel arandığı açıklandı.

Adalet Bakanlığı başvurusunda da olduğu gibi bu ilanda da başvurular İŞKUR üzerinden olacağından Tarım ve Orman Bakanlığına başvuracak adayların 262464 başvuru numarasıyla iş ilanına başvuruda bulunabilecekleri açıklandı. Başvuru durumları şuan açık olan iş ilanı için son başvuru tarihi 18 Eylül 2018 olarak açıklandı.

BAŞVURU GENEL ŞARTLARI

Bakanlıklar bünyesinde çalışacak olan personeller için istenilen başvuru şartları şu şekildedir; T.C vatandaşı olmak, 18 yaşından büyük olmak, herhangi bir sağlık sorununun bulunmaması, kamu haklarından mahrum olmaması adaylardan istenilen genel şartlardandır.

Editör: TE Bilisim