Adalet Bakanlığı tarafından kontrol edilen kamu personeli alım ilanlarına göre 8 farklı şehirde bulunan Adalet Bakanlıklarına bağlı adliyeler üzerinden yayımlanan ilanlar neticesinde personel alımları yapılacak. Adalet Bakanlığı tarafından yayınlanan ilanlar neticesinde hangi kadolara alımlar yapılacağını sizler için araştırarak detayları haberimize aktardık.

PERSONEL ALIMI YAPILACAK OLAN İLLER

Adalet Bakanlığı bünyesinde yapılacak personel alımı 8 farklı illeride bulunan adliyeler tarafından yapılarak personeller belirtilen kadrolara yerleştirilecek. Personel alımı yapacak olan iller " Tekirdağ, Eskişehir, Bolu, Zonguldak, Sivas, İstanbul, Antalya ve Diyarbakır'da bulunan adliyeler tarafından yapılarak belirtilen pozisyonlarda çalışabilecekler.

PERSONEL İLANLARI BAŞVURU KOŞULLARI

8 Farklı adliye binası içerisine yapılacak olan personel alımlar için her kurum kendi bünyeleri için özel başvuru koşullarını belirlese de Adalet Bakanlığı tarafından belirlenen genel başvuru koşullarını da adayların karşılamları gerektiği açıklandı. Genel Başvuru koşulları şu şekilde açıklandı; T.C. vatandaşı olmak, istenilen eğitim şartlarını taşıma, erkek adaylar için askerlik sorununun olmaması, akli probleminin olmaması, sağlık raporunun temiz olması, sicilinin temiz olması, güvenlik soruturmasından olumlu puan alması" adaylardan istenilen şartlardandır. 

Tercümanlık pozisyonu için başvuru yapacak olan adayların "İngilizce, Fransızca, Almanca, Afganca, Arapça, Hollandaca (Flemenkçe), Farsça, Afgan Farsçası, Kürtçe, Zazaca, Ermenice, Danimarkaca (Danca), Azerice, İtalyanca, İspanyolca, Rusça, Gürcüce, Moğolca, Suriye dili,İran dili, Darice ve İşaret dillerinde" eğitmenlik ya da sertifakalı bir şekilde kendilerini ispatlamaları şartı istendiği bilinmektedir. 

BAŞVURULAR NASIL YAPILACAK

Adalet Bakanlığı bünyesiyle birlikte kurumların kendi resmi internet sitesi üzerinden de yapılacak olan başvurular 15 Ekim ile 31 Ekim tahrileri arasında yapılacağı duyruldu.

Editör: TE Bilisim