Resmi Gazete tarafından 31 Aralık 2018 tarihinde yayımlanmış olan ilana göre Adalet Bakanlığı bünyesine personel alımı yapacak. Ancak 10 Ocak 2019 tarihinde yayımlanan bir duyuruya göre ilgili ilan için bazı şartlarda değişiklik yapıldı. Değişiklik Yaş Şartında yapıldı ve İşin Olsa ekibi olarak sizler için hem yayımlanan yaş şartının değişikliğini hemde ilanı hatırlamanız sebebi ile bilgileri paylaşıyoruz.

ADALET BAKANLIĞI PERSONEL ALIM İLANI:

Adalet Bakanlığı Aralık ayında yayımladığı ilana göre bünyesine farklı pozisyonlarda merkez ve taşra teşkilatında 35 kişilik boş kadro ile personel alacak. Buna göre Bakanlık Merkez Teşkilatında çalıştırılmak üzere 25 koruma ve güvenlik görevlisi ile 4 aşçı, Ankara Personel Eğitim Merkezinde çalıştırılmak üzere 3 aşçı ve Rize Personel Eğitim Merkezinde çalıştırılmak üzere 3 aşçı olmak üzere toplam 35 kadroya personel alımı yapılacaktır.

Adaylardan bu yönde Kamu Personeli Seçme Sınavı şartı ve bazı nitelikler aranacak. Söz konusu ilan için adaylardan, 657 Sayılı Devlet memurları kanunun 48. maddesindeki şartları taşımak, yapılacak güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasından olumlu sonuç alabilmek, 2018 yılında ÖSYM tarafından yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavından Lise mezunlar ıiçin KPSSP94, Ön Lisans mezunları içni KPSSP93 ve Lisans mezunları için KPSSP3 puan türünden en az 70 puan almış olmak ve Askerliğini yapmış veya askerlik ile ilgisi bulunmamak genel şartları aranacak.

ÖZEL ŞARTLAR:

Adaylardan özel olarak, en az lis emezunu veya dengi okul mezunu olmak, Son başvuru tarihi itibari ile özel güvenlik görevlisi kimliği kartına sahip olmak, Erkeklerde 170 cm ve bayanlarda 160 cm boyundan kısa boylu olmamak, Görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık sorunu olmamak şartı aranır. Aşçı kadrosu için ise, Halk eğitim müdürlüklerinin veya diğer resmî kurum veya kuruluşların ilgili branşta düzenlediği kurslardan mezun olmak veya ilgili branşta sertifika sahibi olmaları gerekmektedir.

YAŞ ŞARTINDA DEĞİŞİKLİK:

31 Aralık 2018 tarihinde yayımlanmış olan ilana göre adaylardan 18 yaşını doldurmuş olmak ve 30 yaşından gün almamış olmak şartı aranıyordu. Ancak 10 Ocak 2019 tarihinde yapılmış olan duyurya göre ise 30 yaş şartı 31 e çekilmiştir. Yapılan ilgili duyuruyu aşağıda sizlerle paylaşıyoruz.

BAŞVURULAR:

Adaylar başvurularına 07 ocak 2019 tarihinde başladılar ve en geç 22 ocak 2019 tarihine kadar başvuru yapmaları gerekmektedir. Başvurular Adalet Bakanlığı Personel Genel Müdürlüğü Merkez Teşkilât Şube Müdürlüğü Bakanlıklar/ANKARA adresine şahsen veya son başvuru tarihinde Bakanlığımıza ulaşacak şekilde posta ile yapılacaktır. İlgili ilan hakkında daha detaylı bilgi almak için Buraya Tıklayınız.

YENİ DEĞİŞİKLİK YAPILDIĞINDA HABERDAR OLMA:

Yayımlanancak diğer değişikliklerden anında haberdar olmak için İşin Olsa Mobil uygulamasını indirerek hem değişiklik olduğunda veya yayımlanancak diğer ilanlardan haberdar olmak için bizleri takip edebilirsiniz.

İnstagram Hesabımız İçin Buraya Tıklayınız.

Facebook Grubumuz İçin Buraya Tıklayınız.

İşin Olsa Android Uygulamasını indirmek için Buraya Tıklayınız.

İşin Olsa İOS uygulamasını indirmek için Buraya Tıklayınız.

Editör: TE Bilisim