Adalet Bakanlığı tarafından yayımlanan ilana göre, istanbul Adli yargu İlk Derece Mahkemesi Adalet Komisyonu Başkanlığı bünyesindeki personel eksikliğini gidermek için 2019yılı Tercüman alımı gerçekleşitrecek. Söz konusu duyuru geçtiğimiz günlerde duyurulmuş olup adaylar başvurularına 01 Ekim 2018 tarihi itibari ile başlayabilecekler.

Buna göre Adalet Bakanlığı İstanbul Adli Yardı İlk Derece Mahkemesi Adalet Komisyonu Başkanlığında görevlendirilmek üzere türkçe bilmeyen mahkum, sanık veta tanıkların konuşmalarını Türkçeye çevrilesinde görevlendiriecek Tercüman alımı gerçekleştirecek.

BAŞVURU ŞARTLARI NELERDİR?

Başvuru yapacak adaylardan, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, Başvuru tarihinde fiil ehliyetine sahip olmak, En az ilköğretm mezunu olmak, Başvuru tarihi itibari ile 18 yaşını tamamlamış olmak, Herhangi bir suç hükümlülüğü bulunmamak, Herhangi bir disiplin suçu bulunmamak, Başka bir koisyonun listesinde kayıtlı olmamak, Disiplin yönünden meslekten ya da memuriyetten çıkarılmamış veya sanat icrasından yasaklanmamış olmak şartları aranacaktır.

BAŞVURULAR BAŞLIYOR!

Söz konusu ilana adaylar başvurularına 01 Ekim 2018 tarihi itibari ile başlayabilirler. Buna göre adaylar başvurularını en geç 31 Ekim 2018 tarihine kadar gerçekleştirmeleri gerekmektedir. Başvurular, İstanbul Adli Yargı İlk Derece Mahkemesi Adalet Komisyonu Başkanlığına istenen belgeler ile birlikte şahsen başvuru yapmaları veya mahallî Cumhuriyet Başsavcılıkları aracı kılınmak suretiyle burada belgelerin asılları gösterilip onaylattırılarak mahalli Cumhuriyet Başsavcılıkları vasıtasıyla APS ile mesai saatleri içerisinde İstanbul Adalet Komisyonu Başkanlığına gönderilmesi gerekmektedir. İlan hakkında detaylı bilgi almak için Buraya Tıklayınız.