Adalet Bakanlığı geçtiğimiz günlerde alım duyuru yapmıştı. Duyuru Devlet Personel Başkanlığı tarafından yapılmıştı. Buna göre Adalet Bakanlığı bünyesindeki memur personel eksikliğini karşılamak amaçlı toplamda 300 kişilik boş kadro ile memur alımı yapacağını belrtmişti. Bu 300 kişilik kadronun 16 adeti Teknisyen kadrosuna verildi ve Adalet Bakanlığı Adli Yargıda görevlendirmek üzere 657 sayılı Devlet Memurları kanunun 48. maddesine göre 16 Sözleşmeli Teknisyen alımı gerçekleştirecek. 

ALIM YAPILACAK İLLER VE KADRO DAĞILIMI!

Adalet Bakanlığı bünyesine 16 kişilik kadro ile Teknisyen alımı yapıyor ve alımlar Ankara, İstanbul illerinde yapılacak. Adalet Bakanlığı Ankara'da, 2 Ahşap Teknisyeni, 2 Elektrik Teknisyeni,1 İnşaat Teknisyeni, 1 Makine Teknisyeni ve 2 Tesisat Teknisyeni olmak üzere 8 kişi alacak. İstanbul'da ise 2 Elektrik Teknisyeni, 2 Elektornik Teknisyeni, 2 İnşaat Teknisyeni ve 2 Makine teknisyeni olmak üzere 8 kişi alacak.

ADAYLARDAN ARANAN NİTELİKLER:

Adalet Bakanlığı Mübaşir alım ilanına başvuruda bulunacak olan adaylardan, Türkiye Cumhuriyeti Vatandaşı olmak, Kamu haklarından mahrum bulunmamak, herhangi bir suç hükümlülüğü bulunmamak, Görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık problemi olmamak, yapılacak arşiv araştırması ve güvenlik soruşturmasından olumlu sonuç almak, 657 sayılı devlet memurları kanunun 48. maddesindeki şartları taşıyor olmak, Adalet Bakanlığı tarafından yapılacak olan sınav yılının ocak ayı itibari ile 35 yaşını doldurmamış olmak, En az meslek liseleri veya teknik liselerin ilgili bölümlerinden mezun olmak, ve 2016 yılında ÖSYM tarafından yapılmış olan Kamu Personeli Seçme Sınavından lise mezunları için KPSSP94, Önlisans mezunları için KPSSP93 ve Lisans mezunları için KPSSP3 puan türünden en az 70 puan almış olmak şartları aranacaktır.

BAŞVURULAR:

Adaylar tüm şartları taşımaları durumunda başvurularını en geç 05 Eylül 2017 tarihine kadar gerçekleştirmek zorundadırlar. Başvurular, Ankara, İstanbul ve İzmir adalet komisyonları başkanlıklarına veya buralara gönderilmek üzere mahalli Cumhuriyet başsavcılıklarına yapılması gerekmektedir. Mahalli Cumhuriyet Başsavcılığa yapılan başvurularda masrafları başvuru yapandan alınmak sureti ile aynı gün acele posta servisi ile ilgisine göre Ankara, İstanbul ve İzmir adalet komisyonu başkanlığına gönderilecektir. Bunun dışında posta veya diğer iletişim yolları ile yapılan başvurular hiçbir şekilde kabul edilmeyecektir. Adaylar ilanın tam metninden sınav konularını ve sınav tarihleri bilgilerini inceleyebilirler. İlanın tam metni için aşağıda vermiş olduğumuz bağlantıyı kullanabilirsiniz.

https://goo.gl/jhu96r

Editör: TE Bilisim