Adalet Bakanlığı Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğüne çok sayıda memur alımı yapılması bekleniyor. Adalet bakanlığı taşra birimlerinde bulunan adalet komisyonlarına bağlı adliyeler ile ceza infaz kurumlarına personel ihtiyacının giderilmesi için 15 bin memur alımı yapılacağı açıklanmıştı. Alımlarda KPSS puan şartının ne olacağı ve yaş şartının kaç olacağı adaylar tarafından sorulmakta.

Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü tarafından, Türkiye Büyük Millet Meclisinde yapılan sunumda farklı birimlerde 10 bin (İnfaz ve koruma memuru, şoför, zabıt katibi, sağlık memuru, teknisyen, aşçı) alım müjdesi adayları sevindirdi. Adalet bakanlığına bağlı adliyelerde ise 5 bin (icra katibi, zabıt katibi, mübaşir, hizmetli ) alımı yapılması bekleniyor.

KPSS PUAN VE YAŞ ŞARTI;

Adaylar yapılacak alımlarda KPSS puan şartının daha önceki alımlarda olduğu gibi 70 puan ile alıp yapılmayacağını merak etmekteler. Daha önce Adalet Bakanlığı bir çok kadrodaki alımlarda; lise, önlisans ve lisans mezunları için Kamu Personeli Seçme Puanından, P3, P93 ve P94'den en az 70 puan almaları istenilmekte.

Yaş şartında ise 18 yaşını tamamlamış olmak, 19 yaşından gün almış olmak ve Ocak ayının birinci günü itibarıyla 35 yaşını bitirmemiş olmak istenilmektedir. Adaylar KPSS puan şartı ve yaş şartının esnetilmesini istemekteler.

Sizde Adalet Bakanlığına memur alımlarında yaş ve kpss şartı için düşüncelerinizi yorum olarak iletebilirisiniz.

Yayımlanacak diğer Personel Alımı ilanlardan haberdar olmak için İşin Olsa Mobil Uygulaması ve facebook gurubumuz üzerinden bizleri takip ederek anında bildirim alarak takip edebilirsiniz.

İşin olsa mobil uygulaması

İŞİN OLSA

Editör: TE Bilisim