CTE bünyesineki personel ihtiyacını karşılamak üzere farklı şehirlerde olmak üzere 91 kişilik boş kadro ile hemşire alımı yapacağını ilan etti. Yayımlanmış olan duyurya göre CTE yapacağı sınav sonucuna göre ve KPSS Puanını ele alarak yapacağı sıralama sonucuna göre hemşire alımı gerçekleştirecek.

ADAYLARDAN ARANAN ŞARTLAR NEDİR?

Adalet bakanlığı CTE tarafından yayımlanmış olan duyurya göre adaylardan genel olarak, kamu haklarından mahrum bulunmamak, Türk Vatandaşı olmak, herhangi bir suç hükümlülüğü olmamak, Erkek adaylar için askerliğini yapmış veya askerlik ile ilgisi bulunmamak, yapılacak güvenlik soruşturması be arşiv araştırmasından olumlu sonuç alabilmek, 18 yaşını doldurmuş ve 35 yaşından büyük olmamak, 2018 yılında ÖSYM tarafından yapılmış olan Kamu Personeli Seçme Sınavından en az 70 puan almış olmak ,Hizmet göreceği sınıfla ilgili özel kanun veya diğer mevzuatta aranan şartları taşımak, Sağlık açısından görevini yerine getirmesine engel olabilecek herhangi bir sağlık sorunu olmamak gibi şartlar aranmaktadır.

Özel olarak ise, 6283 sayılı Hemşirelik Kanununun 1. maddesi ile aynı kanunun Geçici 2. maddesinin son fıkrasında tanımlanan hemşirelik ve hemşireliğe eşdeğer sağlık memurluğu programlarından mezun olmaları gereklidir.

BAŞVURULAR 16 TEMMUZ SON!

Adaylar başvurularına 01 Temmuz 2019 tarihi itibari ile başlamışlardı. Ancak başvurular en geç 16 Temmuz 2019 tarihine kadar başvurularını gerçekleştirmeleri gerekmektedir. Adaylar başvurularını istenen belgeler ile birlikte bulundukları ildeki Adalet komisyonlarına şahsen başvuru gerçekleştirmeleri gerekmektedir.

ilanın tam metni ve başvuru formlarına ulaşmak için Buraya Tıklayınız.