Adalet Bakanlığı taşra teşkilatlarında görevlendirilmek üzere çok sayıda bilirkişi personeli alımı yapılacak.

8 farklı bölgede yapılacak olan bilirkişi alımları için ilanlar adliyenin resmi internet siteleri üzerinden adaylara duyuruldu. Başvurularda KPSS şartı aranmıyor. Adayların bilirkişi olarak Ceza Muhakemesi Kanunlarında belirtilen hususlara göre görevlendirileceği açıklandı. Buna göre Adli Yargı İlk Derece Mahkemeleri tarafından görevlendirilen bilirkişi personellerinin başvurularda sahip olması gereken şartları ise şöyle;

BAŞVURU ŞARTLARI;

T.C. vatandaşı olmak, 18 yaşını tamamlamış olmak, disiplin yönünden daha önce meslekten ve memuriyetten çıkarılmamış olmak, herhangi bir suç hükümlülüğü bulunmamak gibi şartlar aranacak Ayrıca adliyeler başvuru tarihlerinde değişiklikler yapabilir. Hak kaybı yaşanmaması açısından Adalet Komisyonlarının resmi internet siteleri üzerinden detayları incelemelerinde fayda olacaktır.

Adliyeler ihtiyaç bulunan dilleri ilan detaylarında belirtmekte. Buna göre bilirkişi tercüman olarak başvuru yapmak isteyen adayların başvuru yapmak istediği adliyelerin resmi internet sayfalarını inceleyebilirler. Hangi adliyelerde alımlar var. Bunun için aşağıdaki bağlantıyı inceleyebilirisiniz.

Detaylar için tıklayın

İŞİN OLSA