Geçtiğimiz Adli Tıp kurumu bünyesine 71 personel alımı yapacağını ilan etmişti. Yayımlanmış olan ilanda Lise mezunlarının da başvuru yapabileceği pozisyonlar olduğunu gördük. Bu yönde sizler için hazırladığımız bu haberimizde Adalet Bakanlığı ATK ( Adli Tıp Kurumu ) lise mezunu alımını yapacağı personel adayları hakkında detaylı bilgiler vereceğiz.

Adalet Bakanlığı Adli Tıp Kurumu lise meezunu olan personel alacak. Alım pozisyonları Destek Personeli olarak belirlenmiş olup, Ortaöğretim Kurumlarının herhangi bir alanından mezun olmak şartı ile 3 Şoför ve 7 Hizmetli personel alacağını vurguladı.

ADAYLARIN TAŞIMASI GEREKEN NİTELİKLER:

Yukarıda da bahsettiğimiz üzere lise mezunu olan adaylar alınacak ve adayların lise mezunu veya denki okullardan mezun olmuş olmaları şarttır. Ayrıca;

  • Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak,
  • Son başvuru günü olan 5 Nisan 2019 tarihinde 657 sayılı Kanunun 40’ıncı maddesindeki yaş şartlarını taşımak ve merkezî sınavın yapıldığı yılın ocak ayının birinci günü itibarıyla 35 yaşını bitirmemiş olmak. 
  • Askerlikle ilgisi bulunmamak veya askerlik çağına gelmemiş olmak, askerlik çağına gelmiş ise muvazzaf askerlik hizmetini yapmış yahut ertelenmiş ya da yedek sınıfa geçirilmiş olmak, ç) 657 sayılı Kanunun değişik 48/1-A/5 bendinde sayılan suçlardan mahkûm olmamak,
  • 657 sayılı Kanunun 53’üncü maddesi hükümleri saklı kalmak kaydı ile görevini devamlı yapmasına engel olabilecek akıl hastalığı bulunmamak,
  • Kamu haklarından mahrum olmamak,
  • Son müracaat tarihi itibarıyla istihdam edilecek sözleşmeli personel pozisyonu için gerekli öğrenim niteliğini taşıyor olmak.
  • Güvenlik soruşturması ve/veya arşiv araştırması sonucu olumlu olmak.
  • 2018 Yılında ÖSYM tarafından yapılmış olan Kamu Personeli Seçme Sınavından KPSSP94 puan türünden en az 70 puan almış olmaları gerekmektedir.

BAŞVURULAR NASIL YAPILIR?

Adli Tıp Kurumu için başvurular 25 Mart 2019 tarihi itibari ile başlayacak olup en geç 05 Nisan 2019 tarihine kadar devam edecek. Bu yönde adayar başvurularını son başvuru en geç 17:00 a kadar Adli Tıp Kurumu’nun www.atk.gov.tr adresli resmi internet sitesi üzerinden yapılacaktır. İstenen belgelerin ise sisteme yüklenerek yapılması gerekmektedir. İlanın tam metni için ve diğer alım kadroları için Buraya Tıklayınız.

DİĞER PERSONEL ALIMLARI İLANLARINA BURADAN ULAŞABİLİRSİNİZ.

Editör: TE Bilisim