Adalet Bakanlığı her sene binlerce personel alımı yapmaktadır. Merkezi Yerleştirme Atamaları ile adaylara umut olan Adalet Bakanlığı yıl içerisinde ki ihtiyaca göre yayımladığı bildiriler ile de personel alımı yapacağını kamuoyuna duyurmaktadır. Yeni yapılan duyuru Bakan Bekir Bozdağ'dan geldi ve adaylara sevindirici haber verildi. Buna göre Adalet Bakanlığı toplam 3 bin personel alımı yapacak. Peki alınacak olan personeller hangi pozisyonlarda çalışacak? Başvuru yapmak için detaylar nedir?

Hangi Pozisyon İçin Alım Yapılacak

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ verdiği müjdeli haber ile toplam 3 bin personel alımı yapılacağını duyurdu. Peki alınacak olan personeller hangi pozisyonda çalışacak? Bekir Bozdağ'ın açıklamasına göre alınacak olan personeller Adalet Bakanlığı bünyesinde hakim ve savcı olarak görev yapacak. 

Buna göre 2000 Adli yargı hâkim ve savcı adayı, 200 idari yargı hakim adayı, 700 avukatlık mesleğinden adli yargı hakim ve savcı adayı, 100 avukatlık mesleğinden idari yargı hakim adayı alımı gerçekleştirilecek.

Başvurular 11 Ekim 2016 ile 22 Ekim 2016 tarihleri arasında yapılması beklenmekte olup başvuru yapacak olan adaylar sınava tabii tutulacak. Alım yapılacak 3 bin personel sayısının iki katı yani 6 bin aday alımı gerçekleştirilecek olup tüm adaylar sınava girdirilecek. Başarılı olanların 3 bin tanesi Adalet Bakanlığı bünyesinde istihdam etme şansı yakalayacak. Başvuru yapmak isteyen adaylar için başvuru sayfası hakkında da açıklama yayımlanması bekleniyor.