Adalet Bakanlığı personel alımı yapacağını belirtti. Yayımlanan ilanlara göre farklı 8 bölgede bulunan adliyeler 2019 yılı için personel alımı yapacaklar. İlgili ilanlar alım yapılacak bölgelerin Adalet sitelerinde yayımlanmış olup, yayımlanan ilanlara göre toplamda 8 farklı Şehirde alım yapılacak. Söz konusu ilanlara göre adaylardan Kamu Personeli Seçme Sınavı şartı aranmıyor.

8 FARKLI ŞEHİRE ALIM YAPILACAK!

Adalet Bakanlığı 8 farklı şehir için ilan yayımladı ve buna göre, Adalet Bakanlığı Adli Yargı İlk Derece Mahkemeleri Adalet Komisyonuna göre, Eskişehir Adliyesine, Sivas Adliyesine, Tekirdağ Adliyesine, Zonguldak Adliyesine, Bolu adliyesine, Antalya Adliyesine, Diyarbakır Adliyesine ve İstanbul adliyesine tercüman Bilirkişi pozisyonunda alım yapılacak.

BAŞVURU ŞARTLARI NELERDİR?

Söz konusu olan ilanlara başvuru yapacak adaylardan bazı nitelikler aranır. Ancak yayımlanan ilanlar doğrultusunda adaylardan Kamu Personeli Seçme Sınavı şartı aranmıyacak. Buna göre adaylardan, En Az İlköğretim Mezunu olmak, Başvuru tarihi itibari ile fiil ehliyetine sahip olmak, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, Başvuru tarihinde 18 yaşını tamamlamış olmak, Başka Komisyonun kayıtlı listesinde bulunmamak, Disiplin yönünden meslekten veya memuriyetlikten çıkartılmamış olmak, Herhangi bir suç hükümlülüğü bulunmamak, gibi nitelikler aranacak.

BAŞVURULAR:

Başvuru yapacak adaylar için ilanlar Adliyelerin sitelerinde yayımlanmış olup adliyesine göre başvur utarihlerinde değişiklik olmaktadır. Ancak adliyeler başvurularını almaya başladı ve en geç 31 Ekim 2018 tarihine kadar alacaklar. Adaylar başvurularını istenen belgeler ile birlikteilgili adliyelere şahsen başvuru yapılacaktır.

BAŞVURU DİLEKÇESİNE EKLENECEK BELGELER:

Adaylar başvurularını yapabilmeleri için Başvuru dilekçesi ile birlikte, Kimlik Numarası Beyanı, Adrese dayalı Nüfus Kayıt örneği, İki adet vesikalık fotoğraf, Mezuniyet durumunu gösteriri belge veya diploma ve  Tercüman olmak istediği dil veya diller ile işaret diline ilişkin diploma, ruhsatname, sertifika gibi belgelerin aslı veya komisyonca onaylanmış örneği, böyle bir belgenin olmaması durumunda tercümanlık faaliyetini yerine getirecek derecede dil bildiğinin yazılı olarak beyanı istenmektedir.

İLANLARIN DETAYLARI:

İlgili ilanlar 8 farklı Adliye tarafından yayımlanmış olup ilgili adliyelere aşağıdan ulaşabilirsiniz.

Diyarbakır Adliyesi Alım İlanı için Buraya Tıklayınız.

İstanbul Adliyesi İlanı için Buraya Tıklayınız.

Bolu Adliyesi İlanı için Buraya Tıklayınız.

Telirdağ Adliyesi İlanı için Buraya Tıklayınız.

Zonguldak Adliyesi İlanı İçin Buraya Tıklayınız.

Sivas Adliyesi İlanı için Buraya Tıklayınız.

Antalya Adliyesi İlanı için Buraya Tıklayınız.

Eskişehir Adilyesi İlanı için Buraya Tıklayınız.

Editör: TE Bilisim