Adalet Bakanlığı tarafından 28 Haziran 2019 Cuma günü yayımlanmış olan ilana göre bakanlık binlerce adaya müjdeli haberi vermişti ve 12 bin 713 memur alımı yapacağını ilan etmişti. İlgili ilanlar hakkında tüm detayları sizlere aktarmıştık ve başvurulara 1 temmuz 2019 tarihinde başlandı. Ancak 03 temmuz 2019 tarihi itibari ile yeni ilanlar yayımlandı ve Adalet Bakanlığı memur alımı sayısı arttı. Ayrıca hafta sonu çıkan karara göre ise resmi gazete yayımına göre bazı değişikliler yapıldı. Bizde İşin Olsa ekibi olarak Adalet Bakanlığı memur alımı ilanları hakkında adayları bilgilendirmek için Adalet Bakanlığı tarafından yayımlanan yeni ilanlar hakkında ve değişiliklik hakkında tüm detayları sizlere paylaşarak Adalet Bakanlığı memur alımı için tüm detayları tek sayfada sizlerle paylaşacağız.

Adalet Bakanlığı memur alımı ilanı 4 farklı ana başlık ve bazı ara başlıklar ile sizlere aktaracağız. İşte haberimizde vereceğimiz maddeler;

1. Adalet Bakanlığı memur alımları hangi birimlere yapılacak ve kadro dağılımı nedir?

2. Adaylardan aranan genel nitelikler ve özel nitelikler nedir?

3. Başvurular ne zaman ve nasıl yapılacak?

4. Adalet Bakanlığı memur alımı başvrru formaları ve sınav merkezleri için ekler?

1- ADALET BAKANLIĞI MEMUR ALIMI KADRO DAĞILIMI!

Adalet bakanlığı 4 farklı biriminde toplamda 12 bin 740 memur alımı yapacak. Ayrıca alımlar farklı pozisyonlarda yapılacak olup aşağıda hem alım yapılacak birime hemde kadro dağılımına ulaşacaksınız.

Adalet Bakanlığı Merkez ve Taşra Teşkilatı: Adalet bakanlığı toplamda 276 kişi alacak. Buna göre, 8 Avukat, 37 Destek Personeli ( Hizmetli ), Tara Teşkilatına ise, 3 Diğer Teknik Hizmet personeli ( istatikçi ), 45 Destek Personeli ( Hizmetli), 98 Psikolog ve 85 Sosyal Çalışmacı alımı yapılacak ve söz konusu bu ilana sadece erkek adaylar başvuru yapabiliyorken resmi gazetede yayımlanan karara göre artık bayan adaylarda başvuru yapabilecekler. Söz konusu resmi gazetenin kararı hakkında daha detayı bilgi almak için Buraya Tıklayınız.

Adalet Bakanlığı Personel Genel Müdürlüğü: 3071 Sözleşmeli Zabıt Katibi, 1169 Sözleşmeli Mübaşir, 96 Sözleşmeli Şoför, 58 Sözleşmeli Teknisyen ve 30 Sözleşmeli aşçı olmak üzere toplamda 4 bin 424 memur alımı yapılacak.

Adalet Bakanlığı İcra İşleri Dairesi Başkanlığı: En az lise mezunu 1099 sözleşmeli İcra katibi alınacak.

Adalet bakanlığı CTE : Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü 6 bin 126 İnfaz ve Koruma memuru, 247 Büro Personeli ( Ceza İnfaz Kurumu Katibi ), 91 Hemşire, 84 Teknisyen, 169 Destek personeli ( Şoför ), 24 Detsek personeli ( Aşçı ), 2 Destek personeli Kaloriferci , 108 Psikolog, 24 Sosyal Çalışmacı, 36 Öğretmen ve 3 Veteriner hekim olmak üzere toplamda 6 bin 719 memur alımı yapılacak.

Adalet Bakanlığı Çözümleyici Alımı: Adalet Bakanlığı Merkez Teşkilatına, Bilgi İşlem Genel Müdürlüğü ne 1. Grup 10 Çözümleyici ve 2. Grup 7 Çözümleyici olmak üzere toplamda 17 kamu personeli alımı yapacağını ilan etti.

Adalet Bakanlığı Mütercim Alımı: Adalet Bakanlığı tarafından gerçekleştirilecek sözlü sınav sonucuna göre 7 adet İngilizce, 2 adet Fransızca ve 1 adet Arapça dilinde mütercim pozisyonuna sözleşmeli personel alımı yapacak.

2- ADAYLARDAN ARANAN GENEL VE ÖZEL NİTELİKLER?

  • Türk vatandaşı olmak,
  • Kamu haklarından mahrum bulunmamak,
  • Türk Ceza Kanunu'nun 53 "üncü Maddesinde belirtilen süreler geçmiş olsa bile; kasten işlenen bir suçtan dolayı bir yıl veya daha fazla süreyle hapis cezasına ya da affa uğramış olsa bile devletin güvenliğine karşı suçlar, Anayasal düzene ve bu düzenin işleyişine karşı suçlar,(...) zimmet, irtikap, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, güveni kötüye kullanma, hileli iflas, ihaleye fesat karıştırma, edimin ifasına fesat karıştırma, suçtan kaynaklanan mal varlığı değerlerini aklama veya kaçakçılık suçlarından mahküm olmamak,
  • Askerlikle ilgisi bulunmamak veya askerlik çağına gelmemiş bulunmak veya askerlik çağına gelmiş ise muvazzaf askerlik hizmetini yapmış yahut ertelenmiş veya yedek sınıfa geçirilmiş olmak,
  • Güvenlik soruşturması olumlu sonuçlanmak,
  • Adalet Bakanlığı Memur, Sınav-Atama ve Nakil Yönetmeliğinin 6-18/c maddesinde bulunan şartları taşıdığını Sağlık Bakanlığına bağlı tam teşekküllü Devlet hastanelerinden alacakları sağlık kurulu raporu ile belgelemek,
  • Merkezi sınavdan (KPSS) en az 70 puan almak,
  • 18 yaşını doldurmuş olmak,
  • Bazı pozisyonlar için 30 ve bazı pozisyonlar için 35 yaşından büyük olmamak,
  • Hizmet göreceği sınıfla ilgili özel kanun veya diğer mevzuatta aranan şartları taşımak.

Adaylardan aranan genel niteliklerdir. Adaylardan özel olarak ise Lise mezunları için KPSSP94, Ön Lisans Mezunları için KPSSP93 ve Lisans mezunları için KPSSP3 puan türünden en az 70 puan almış olmaları zorunludur. Ayrıca alım yapılacak pozisyona göre adaylardan özel nitelikler aranmakta ve bu özel niteliklere ulaşmak için Buraya Tıklayabilirsiniz.

3 - BAŞVURULAR NE ZAMAN NASIL YAPILACAK?

Söz konusu alım ilanları için bazılarının başvuruları 01 temmuz 2019 tarihi itibari ile başladı ve 16 Temmuz 2019 tarihinde sona erecek. . Ancak bazılarının başvuru tarihleri 05 Temmuz 2019 tarihi olarak başlayacak olup, 17 temmuz 2019 tarihine kadar devam edecektir.

Adaylar başvurularını ilanların başvuru kılavuzlarında belirtilen belgeler ile birlikte alım yapılacak sınav komisyonlarına şahsen yapılacaktır. İlgili sınav komisyonunuzu öğrenmek için ve şehre göre kadro dağılımını incelemek için ilanları Ek-1, ( a,b,c,d, ), Ek-2 ve Ek-3 belgelerini inceleyebilirsiniz.

4 - ADALET BAKANLIĞI BAŞVURU FORMLARI VE EKLLER?

Adalet bakanlığı adaylara kolaylık sağlanabilmesi adına ve başvuru yapabilmeleri adına bazı ekleri sundu. Bu ekler tüm ilanlar için yayımlandı ve bazılarında başvuru formu yayımlanarak başvuruları başladı. Söz konusu ekler arasında adaylar için başvuru yapılacak Sınav komisyonları ve şahsen göre kadro dağılımları bulunuyor.

Ayrıca aşağıda sizler için paylaşacağımız başvuru formları sayesinde İlanların başvuru tarihlerine de ulaşabileceksiniz.

Adalet Bakanlığı Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü - 22 Temmuz 2019 ile 07 Ağustos 2019 - Detaylı Bilgi İçin Buraya Tıklayınız

Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü İKM, Teknisyen, Hemşire Büro ve Destek Personeli Alımları - 01 Temmuz 2019 ile 16 Temmuz 2019 - Detaylı bilgi almak için Buraya Tıklayınız.

Adalet bakanlığı merkez ve taşra teşkilatı - 05 Temmuz 2019 ile 17 Temmuz 2019 - Detaylı Bilgi İçin Buraya Tıklayınız.

Adalet Bakanlığı İcra İşleri Dairesi Başkanlığı - 01 temmuz 2019 ile 16 Temmuz 2019 - Detaylı Bilgi için Buraya Tıklayınız.

Adalet bakanlığı Personel Genel Müdürlüğü - 01 temmuz 2019 ile 16 Temmuz 2019 - Detaylı bilgi için Buraya Tıklayınız.

Adalet bakanlığı Mütercim Alım İlanı - 05 Temmuz 2019 ile 19 Temmuz 2019 - Detaylı Bilgi İçin Buraya Tıklayınız.

Adalet bakanlığı Çözümleyici Alım İlanı - 05 Temmuz 2019 ile 19 Temmuz 2019 - Detaylı Bilgi İçin Buraya Tıklayınız.

İŞİN OLSA / ÖZEL HABER

Editör: TE Bilisim