Kamu kurumlarına ilk defa atama bekleyen adaylara müjdeli haber geliyor. Sağlık Bakanlığı, Hazine ve Maliye Bakanlığı kurumlarının ardından 2020 yılı sona ermeden istihdam sağlaaycak kurumlardan bir tanesi de Adalet Bakanlığı olarak açıklandı. Bakanlık bünyeninde istihdam edilecek personeller, adliyelerde ve ceza infaz kurumlarında görevlendirilecekler. Bu kapsamda hangi kadroda kaç memur alımı yapılacağı konusunda Hazine ve Maliye Bakanlığından gelecek kadro ihdası bekleniyor.

ADALET BAKANLIĞI EN ÇOK ALIM HANGİ KADRODA OLACAK?

Kadro dağılımı için Adalet Bakanlığı tarafından yapılacak resmi açıklama bekleniyor. En çok alımlar zabıt katibi ile infaz koruma memuru İKM kadrosunda olması bekleniyor. Buna göre Yardımcı hizmetler sınıfında şoför, hizmetli, mübaşir kadrolarında da alımlar yapılması bekleniyor. Başvurularda Kamu Personeli Seçme Sınavı puanı istenilecek mi bu sorunun cevabı da şu şekildedir.

KPSS ŞARTI İSTENİLECEK Mİ?

Zabıt Katibi alımı alımlarında KPSS puan şartı istenilmektedir. Başvuru yapan adaylar kpss puan sıralamasına göre girdikleri klavye uygulama sınavından başarılı olmaları gerekmektedir. 3 dakikada 90 kelime ve üzeri alan adaylar için yapılacak mülakat sınavı uygulaması yapılacaktır. İnfaz ve Koruma Memuru alımı KPSS ve yaş şartı isteyen kadrolardan bir tanesidir. Başvuru yapan adayların Adalet Komisyonları tarafından girecekleri fiziki şartların uygunluğu testinden ve mülakat sınavından başarılı olmaları gerekmektedir. İlanlar açıklandığında anında öğrenmek için TIKLAYIN

Editör: TE Bilisim