Kamu kurumlarına memur alımı bekleyen adyalara müjdeli haber geldi. Adalet Bakanlığı 10 bin personel alımı yapacak. Bugün Bakan Abdulhamit Gül yeni bir açıklama daha yaptı. Bilindiği gibi daha önce açıklama yapan kurumlar arasında Sağlık Bakanlığı, Hazine ve Maliye Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı da çok sayıda personel alımı yapılacağını aktarmıştı. Bu konudaki detaylar ve gelişmeler olduğunda aktarmaya devam edeceğiz. Gelen ilk açıklamaya göre; Adliyelerde zabıt katibi ile ceza infaz kurumlarına infaz ve koruma memuru kadrosunda, yardımcı hizmetler kadrosunda alımlar yapılacak.

Bakan Gül, CNN Türk televizyonu canlı yayınında pek çok konuda açıklamalar yaptı. Bu açıklamalardan bir tanesi de tarih açıklaması geldi. İlanların ne zaman açıklanacağını ve başvuruların ne zaman alınacağına dair gelen açıklamada; 1200 hakim ve cumhuriyet savcısı kadrosunda sınavlar 21 Kasım ile 22 Kasım tarihleri arasında yapılacak. Diğer bir istihdam ise İcra müdür yardımcısı kadrosunda 1100 kişilik alımlar için Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi ÖSYM tarafından sınav açılacak. 

ZABIT KATİBİ VE İNFAZ KORUMA MEMURU ALIMINDA SON DURUM BELLİ OLDU!

En çok alım yapılan kadroların başında İKM ile Zabıt katibi kadrosu geliyor. Bu alımlar için kurumlara taleplerin iletildiği aktarıldı. Sayıları yakın zamanda belli olacağı ve tarihinin belli olması ardından duyuru açıklanacağı konusunda Bakan Gül açıklamaları ile kamoyunu aydınlattı. 

TOPLAM 10 BİN PERSONEL ALIMI OLACAK!

İcra müdür yardımcısı, hakim ve cumhuriyet savcılığı, infaz koruma memuru zabıt katibi, şoför, mübaşir yardımcı hizmetler sınıfı çalışanları ile birlikte 10 bin civarındaki alımlar yakın zaman açıklanması bekleniyor. İlan açıklandığında anında öğrenmek için TIKLAYIN

Editör: TE Bilisim