Küresel Rüzgar Enerjileri Konseyi tarafından yapılan açıklamalarda rüzgar enerjisinde küresel ölçekte iş imkanı sunulacak. Bu kapsamda tam zamanlı olarak 17 farklı alanda yeni eleman ihtiyacı artacak.

Rüzgar santralleri bir çok ülkede 10 yıl içerisinde daha da artması bekleniyor. Yapılan açıklamalara göre 2024 yılına kadar offshore ile rüzgar santrallerinin ülkelerde elektrik üretiminde yeni iş kapıları açacak. Peki hangi alanlarda personel alımı yapılacak. Kadrolar neler olacak?

900 BİN PERSONEL İSTİHDAMI YAPILACAK!

Elektrik tesisatı, rüzgar türbini, teknik eleman kadrolarında, boru tesisatçısı, mühendis, bilim insanı ara kadrolarda personel alımları olacak. Taşımacılık, işletme ve bakım alanları, taşımacılık, üretim, finans, inşaat, demir çelik alanlarında alım olacak. Temiz enerji alanlarının Avrupa’nın aksine Amerika ve Asya ülkelerinde artış olması bekleniyor. Rakamlar 2025 yılına kadar toplam enerjideki oranının yüzde 20 seviyelerine gelmesi bekleniyor.

AÇIKLANAN İLANLAR

Enerji sektöründeki personel alım ilanları açıklanmaya devam ediyor. Kariyer portalları üzerinden açıklanan ilanlara göre elektrik teknisyeni, insan kaynakları uzmanı, hasar danışmanı, enerji mühendisi, elektrik ve elektronik mühendisi, ön muhasebe elemanı, otomasyon teknikeri, yönetici asistanı, müşteri hizmetleri uzman yardımcısı, genel muahsebe uzmanı, iş geliştirme ve satış temsilcisi alanlarındaki istihdamlara erişmek için ilanlara kariyer portalları üzerinden erişebilirsiniz.

İŞİN OLSA