>Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde düzenlenecek Cumhurbaşkanlığı Göreve Başlama Töreninde açıklama yapan Sağlık Bakanlığı Müsteşarı Eyüp Gümüş, 9 bin sağlık işçisi alımına dair açıklamanın önümüzdeki hafta yapılacağını belirtti. Sağlık Bakanı Mayıs ayı başında yaptığı açıklamada 18 bin sağlık personeli alımı için Haziran ayında ilana çıkacaklarını belirtirken, bu ilanın hemen ardından da 19 bin sağlık işçisi alımı için de ilana çıkacaklarını söyledi.

Sağlık Bakanı Ahmet Demircan, sağlık işçisi alımı konusundaki açıklamasında 19 bin de sağlık işçisi alacağız. Dolayısıyla sağlıktaki personel açığını bu sene bir nebze, gelecek sene inşallah daha güçlü gidererek bu açığı tamamlayacağız. ifadelerine yer vermişti. Maliye Bakanı yaptığı açıklamada: Sağlık Bakanlığının talebi olduğunu, Devlet Personel Başkanlığından olumlu görüş geldiğini belirterek, "Bugün itibarıyla 9 bin kişilik sağlık çalışanı alımıyla ilgili Maliye Bakanlığı onayı çıkmış olacak. Önümüzdeki aylarda sağlık çalışanlarına ilişkin ilave personel alımıyla ilgili düzenleme yapacağız dedi.

Kontenjanları Sağlık Bakanlığı Yönetim Hizmetleri Genel Müdürlüğü, 2018/1 KPSS Planlama Özet Tablosu ile verdi. Peki KPSS 2018/1 başvuruları ne zaman başlayacak? Sağlık Bakanlığı YHGM tarafından verilen ayrıntılar, sözleşmeli pozisyonların unvan, branş ve öğrenim düzeylerine göre dağılımını kapsıyor. Ancak Sağlık Bakanlığı atama başvurularının ne zaman başlayacağı bu duyuruda yer almıyor.Sonuçlar "sonuc.osym.gov.tr" adresinden öğrenilebiliyor.

Editör: TE Bilisim