İçişleri Bakanlığına Çarşı ve Mahalle Bekçisi Alım süreci resmen başlıyor.

Polis Akademisi Başkanlığı geçtiğimiz hafta sınav duyurusu açıkladı. 772 sayılı kanun ile yapılacak olan alımlarda 81 il genelinde istihdam edilecek olan bekçi alımlarında adaylardan lise mezunu olarak 8 bin kişi istihdam edilecek.

BAŞVURU ŞARTLARI;

Adaylar başvurularda istenilecek başvuru şartlarına göre en az lise ve dengi okullardan mezun olmaları, fiziki şartlarda en az 167 cm boyunda olmaları, beden kitle endeksinin 18 ile 27 aralığında olması, başvuru yapılacak illerde en az bir yıldır ikamet etmiş olmaları, askerliğini tamamlamış olmaları, yaş şartında en az 18 yaşını tamamlamış 31 yaşından gün almamış olmaları istenilmektedir.

Emniyet Genel Müdürlüğü bekçi alımında illere göre kontenjan dağılımı belli oldu. Hani ilde ne kadar bekçi alımı yapılacak? Büyük şehirlerden Ankara ilinde 500, İstanbul ilinde 1000 kişi, İzmir için 300 bekçi alınacak. Diğer illerde ne kadar bekçi alımı yapılacak haberimizden öğrenebilirsiniz.

Polis Akademisi Başkanlığı tarafından ilan edilecek olan 2019/1 bekçi alım ilanı için yeni bir duyuru daha açıklanacak. Geri sayım başladı.

2019/1 Çarşı ve Mahalle Bekçisi alımları Polis Akademisi Başkanlığı tarafından yeni açıklanan başvuru kılavuzunun ilan edilir edilmek işin olsa sitemiz üzerinden adayların bilgisine sunacağız. Gelişmelerden anında haberdar olmak için işin olsa mobil uygulamasını indirebilirsiniz. İşin olsa sosyal medya siteleri üzerinden bizi takip edebilirsiniz.

Instagram Hesabı

Facebook Grubu 

Android Uygulama 

İOS Uygulama 

İŞİN OLSA