Polis Akademisi Başkanlığı tarafından yayımlanmış olan duyuruya göre Türkiye Genelinde 73 İlde Bekçi Alımı Yapılacak. Adaylar başvuru yapabilmeleri için başvur kılavuzunda belirtilen şartlara uygun olmaları ve adımları izlemeleri gereklidir. Buna göre bekçi alım ilanına sadece erkek adaylar başvuru yapabilecektir. Adaylar için yapılacak işlemler başvuru-seçme ve değerlendirme sınavları, Çarşı ve Mahalle Bekçiliğine Giriş Yönetmeliği ve Emniyet Teşkilatı Sağlık Şartları Yönetmeliği şeklinde ileyecek.

Söz konusu ilan ile 73 ilde en az lise mezunu 7.000 bekçi alınacak olup adaylar için detaylı bilgiler İşin Olsa ekibi olarak topladık ve haberimizin devamında sizlere sunmaktayız.

73 İLDE 7 BİN BEÇİ ALINACAK!

Kamuya farklı illerden toplamda 7 bin bekçi alımı yapılacak. Buna göre aşağıdaki tablodan bekçi alım ilanına ulaşabilir ve alım yapılacak il ve sayı öğrenebilirsiniz.

BAŞVURU ŞARTLARI NELERDİR?

Söz konusu ilan ile 7 bin bekçi adaylarından, Yaş Şartı, Eğitim şartı, Sağlık şartı, Askerlik Şartı gibi nitelikler aranacak olup bu şartları sağlayan adayların başvuruları kabul edilecektir.

Buna göre adaylardan, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, En az lise mezunu veya dengi okul mezunu olmak, Askol Uyuşturucu gibi maddelerden tedavi görmemiş veya görmüyor olmak,

Sağlık yönetmeliği hükümleri hariç herhangi bir nedenşe Polis Eğitim kurumlarından çıkartılmamış olmak, Yapılacak güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasından olumlu sonuç almak, Terör örgütleri ile alakası olmamak,

Başvuru tarihleri içerisinde herhangi bir siyasi parti üyesi olmamak, Emniyet teşkilatı tarafından belirtilen Sağlık Yönetmeliği şartlarını taşımak, Silah taşımasına engel olabilecek veya silahlı görev yapmasına engel olabilecek bir durum olmamak, 

657 Sayılı Devlet memurları kanunun 48. maddesindeki şartları taşıyor olmak, Herhangi bir suç hükümlülüğü bulunmamak, Başvuru yapılan il Sınırları içerisinde en az bir yıl ikamet ediyor olmak, 

En az 167 cm boyunda olmak, Beden ve kitle endeksi 18 ile 27 arasında olmak ve Askerlik görevini yapmış olmaları gereklidir.

YAŞ ŞARTI:

Adaylardan yaş olarak, 18 yaşını tamamlamış (02/07/2000 tarihinde ve öncesinde doğmuş olmak) ve 31 yaşından gün almamış (02/07/1988 tarihinde ve sonrasında doğmuş olmak) olmak şartları aranacaktır. Tüm bu nitelikleri taşıyan erkek adayların başvuruları kabul edilecektir.

BAŞVURULAR:

Büyük heyecanla başvuruların başlamasını bekleyen adaylar için başvurular başladı. Buna göre adaylar başvurularını en geç, 22 Haziran 2018 tarihine kadar yapmaları gereklidir. Öncelikle Ön Başvurular yapılacak olup, Ön başvuru işlemi sonrasında adaylar istenilen belgeler belgeleri Polis Akademisi Başkanlığının resmi internet sitesinden (https://pa.edu.tr) açıklanacak olan başvuru tarihleri ve başvuru merkezlerine mesai saatleri içerisinde (08.00-17.00 saatleri arası) Müracaat Kabul Komisyonuna şahsen başvuruda bulunacaklardır.

İlgili ön başvurular, https://pa.edu.tr adresi üzerinden adayın e-Devlet kapısı şifresi ile giriş yapmak suretiyle ve ilgili alanların aday tarafından gerekli bilgileri doldurması şeklinde yapılacaktır. Ayrıca haberimizin devamında Ön Başvuru sayfasına ulaşarak direk başvuru ekranına ulaşabilirsiniz.

BAŞVURU ÜCRETİNİN YATIRILMASI:

Adaylar Polis Akademisi Başkanlığı tarafından yapılacak sınav için belirtilen 100 Tl lik tutarı başvuru tarihleri içerisinde Polis Akademisi Başkanlığı Döner Sermaye İşletmesi Müdürlüğünün Halkbank Gölbaşı Şubesi/ANKARA “1. Dönem Çarşı ve Mahalle Bekçiliği Giriş Sınavı” isimli hesabına yatırılacaktır. Başvuru ücreti uyani sınav ücreti sadece Halkbank şubelerinden, ATM’lerinden ve internet bankacılığından başvuru ücreti yatırılabilecektir.

Ayrıca Çehit veya Vazife Malülü olanların eş veya çocukları başvuru ücreti yatırmayacaklardır. Bu durumda olan adaylar ön başvuru keranında bulunan Şehit veya Vazife Malulü yakınıyım kutucuğunu seçmeleri gereklidir.

GELİŞMELERDEN HABERDAR OLUN!

Anlık olarak Bekçi alım ilanı hakkında gelişmelerden haberdar olmak için İşin Olsa Mobil uygulamasını telefonunza indirerek olşuacak gelişmelerden haberdar olabilirsiniz. Ayrıca aşağıda sizlerle paylaşacağımız bağlantılar sayesinde başvuru kılavuzuna ve başvuru ekranına ulaşabileceksiniz.

Başvuru Kılavuzu ve Ön Başvuru Ekranı

Editör: TE Bilisim