Binlerce kişi her gün İŞKUR üzerinden verilen özel ya da kamu personel alım ilanları ile aradıkları mesleklerde istihdam ediliyor. Bu kapsamda İŞKUR üzerinden en çok alımın gerçekleştiği sektörler arasında yer alan çağrı merkezi müşteri temsilciliği kapsamında toplamda 600 Çağrı Merkezi müşteri temsilcisi alımı gerçekleştirileceği açıklandı. Temmuz ve ağustos ayları içerisinde adayların başvuracağı bu ilanlarda dikkat çeken özelliklerden biri de an az ilköğretim mezunu adaylar da ilanlara başvuru yapabilecek. İşte alıma ilişkin diğer detaylar.

Alım Şartları Nelerdir?

Türkiye’nin birçok ilinde istihdam edilecek olan adaylar özel sektör firmalarında görev yapacaktır. Bu kapsamda adaylardan birtakım şartları sağlanması istenmekte olup bu şartlar arasında Türk vatandaşı olmak, en az ilköğretim ve diğer ilanlara göre lise ya da lisans mezunu olmak, erkekler için askerlik görevini tamamlamış ya da tecilli olmak, ilgili yaş aralığında olmak, ilanını yayınlayan kurum şehrinde ikamet ediyor olmak gibi şartlar istenmektedir. Şartlar ilgili ilana göre değişiklik göstermekle birlikte adaylar kendilerine uyan ilanlara başvuru yapabilmektedir.

Nasıl Başvuru Yapılır?

İŞKUR üzerinden yayınlanan ilanlara ulaşmak için https://esube.iskur.gov.tr/Istihdam/AcikIsIlanAra.aspx?mid=10436 adresi kullanılabilmektedir. Buna göre ilgili ilana online başvuru yapılmakla birlikte adayların İŞKUR’a kayıt olması gerekmektedir. Sisteme giriş yaparak ilgili ilana tıklayarak “BaşvuruYap” butonuna tıklayarak kolay bir şekilde online olarak başvuru yapmak mümkündür.

Editör: TE Bilisim