Ülkemizde faaliyet göstermekte olan özel sektör firmaları ihtiyaçlarına göre memur ve personel alımlarını sürdürmektedir. İlgili ilanlar firma tarafından ihtiyaç duyulan pozisyonlar için hazırlanmakta olup kamuoyuna duyurulmak üzere interaktif iş ilanları sitelerine ya da İŞKUR'a gönderilmektedir.

İŞKUR üzerinden yayımlanmakta olan ilanlara bakıldığında Türkiye geneli farklı özel sektör firmaları en az ilköğretim mezunu 51 danışma memuru ve üretim planlama memuru alımı yapacağı görülmektedir. Peki hangi pozisyonlar için alımlar yapılacak ve detaylar nelerdir?

KİMLER BAŞVURABİLİR?

Türkiye İş Kurumu ilanlarına göre özel sektör firmalarının 51 kişilik üretim planlama memuru ve danışma memuru alımı yaptığı görülmektedir. Peki kimler başvurabilir.

En az ilköğretim mezunu olmak (firmaya göre değişmektedir)
Bilgisayar kullanmayı biliyor olmak (tercihen)
Rapor çıkartabilir olmak
Esnek çalışma saatlerine uygun olmak
Office programlarını biliyor olmak (tercihen, firmaya göre değişiklik gösteriyor)

Yukarıda genel olarak aranan bazı şartlar verilmiştir. Peki hangi iller için alımlar yapılmaktadır. Alımlar İstanbul, Ankara başta olmak üzere Türkiye'nin dört bir yanı için yapılmaktadır. Başvuru linkinden tüm illeri görebilirsiniz.

BAŞVURULAR NASIL YAPILIR?

Türkiye İş Kurumu tarafından yayımlanmış olan ilanlara başvuru yapmak isteyen adayların öncelikle aşağıdaki linki takip etmesi, buradan kendisine uygun firmaları tespit etmesi ve niteliğinin uyum sağladığı kadrolar için müracaatlarını tamamlaması gerekmektedir.

https://goo.gl/Q1ThhK - Üretim Planlama Memuru
https://goo.gl/Ahzq6V - Danışma Memuru

Editör: TE Bilisim