Basında yer alan habere göre yeni açılan üniversitelere Bin 400'den fazla akademisyen alınacağı belirtildi. Hangi üniversitelere kaç kişilik personel alınacağı da detaylı şekilde belirtildi.

Milli Eğitim Bakanlığının Türkiye Büyük Millet Meclisine sunduğu yasa tasarıları ile plan bütçe komisyonunda milletvekilleri verilen önerileri dinlemekte ve oylama ile onaylanıp onaylanmaması konusunda görüşlerini belirtmektedir. Bilindiği gibi Türkiye'de son dört beş sene içerisinde yeni açılan üniversite sayısında ve eğitim gören öğrenci sayısında kat kat bir artışa gidildi. Bu yüzden Milli Eğitim Bakanlığının plan bütçe komisyonuna sunduğu pek çok teklif kabul edildi. Yeni yapılan üniversitelere binden fazla kadro verilmesi konusu da kabul edildi.

Ülkemiz de 81 ilin tamamında üniversite bulunmaktadır. Yeni yapılan üniversiteler olduğu gibi pek çok üniversite her sene açtığı yeni fakülteler ile bünyesinde ki öğrenci sayısını daha da artırmaktadır. Söz konusu açıklama da yeni yapılan üniversitelere veya daha önce açılmış ancak yeni kurulmuş bölümlerin akademisyensiz kalmaması için atamaların yapılacağı belirtildi.

Yapılan açıklama da Türkiye geneli bin 400'den fazla akademisyenin alınacağı belirtildi.
Van Zehra Üniversitesi (204 kadro) 
Eskişehir Teknoloji Üniversitesi (303 kadro)
Sivas Bilim ve Teknoloji Üniversitesi (310 kadro)
Tarsus Teknoloji Üniversitesi (301 kadro)
Trabzon Üniversitesi (301 kadro)

Yukarıda adı geçen ve yanlarında kadroları yazan tüm üniversiteler toplamda bin 419 akademisyenin alınacağı belirtildi. Üniversitelerin resmi internet sayfalarından da konu hakkında yazılı açıklama bekleniyor.