İçişleri Bakanlığı Emniyet Genel Müdürlüğünde bulunan bir çok birimde personel ihtiyacı için alımlar gerçekleştiriliyor. Yeni alımlar 2018 yılında da devam edecek. Bilindiği gibi Emniyet trafik polisi ihtiyacı olduğu geçtiğimiz günlerde İçişleri Bakanlığımın katıldığı trafik değerlendirme toplantısında gündeme geldi. Emniyet'te trafik şubelerinde görev yapan personel sayısının 21 bin olduğu açıklandı. 2018 yılında bu alımların 26 bin olacağı polis adaylarını sevindirdi. Polis alımları ne zaman yapılacak? Trafik polisi alımları kurum içindeki personeller arasından mı alınacak. İlk kez alımlardan trafik polisi alımı olur mu? Adayların en çok sorduğu soruları sizler için derledik.

TRAFİK POLİSİ İHTİYACI DİĞER BİRİMLERDEN Mİ GİDERİLECEK? DIŞARIDAN TRAFİK POLİSİ ALIMI OLURMU?

İçişleri Bakanı Süleyman SOYLU trafik kazalarına ilişkin yapmış olduğu değerlendirmelerde trafik bölgelerinde yaşana trafik kazalarının önlenmesi için önemli olan personel ihtiyacına da değindi. Dışarıdan trafik polisi alımları yapılmamakta. Polis olan adaylar bir çok farklı birimlerde görev alıyor. Bu birimlerden bir tanesi de trafik şubelerdir. Milli Eğitim Bakanlığından alınan sertifikaya sahip olan polisler bu birimde görevlendiriliyor. Trafik polisi olmak isteyen adayların ve polis mesleğinde görev almak isteyenlerin 2018 yılında yapılacak olan PMYO ve POMEM alımlarına başvuru yapması gerekmekte. Polis olanların ise birim değişikliği ile trafik polisi olarak görev yapabilmesi mümkün olmakta. PMYO'na alımlar Mayıs ayına kadar yapılması bekleniyor. POMEM alımları için ise Ağustos ayına kadar ilan yayımlanması bekleniyor.

POLİS ALIMLARINDA YAŞ ŞARTI DEĞİŞİR Mİ? 

İşin olsa ekibi olarak ziyaretçilerimizden polis alımlarına ilişkin pek çok ileti almaktayız. Adaylar polis alımlarında yaş şartının 35 yaşa çıkartılması talepleri bulunuyor. Eğitim düzeyinde lise mezunları trafik polisi alımlarına başvuru yapabilecek mi? Daha önce yayımlanan başvuru kılavuzuna göre başvuru şartlarında lise mezunları da başvuru yapabiliyor. Emniyet Genel Müdürlüğünden trafik polisi istihdamına ilişkin bilgileri paylaşmaya devam edeceğiz.

Editör: TE Bilisim