Devlet Personel Başkanlığı 4 kamu kurumuna kamu işçisi alımı için ilanları açıkladı! Hangi kurumlara personel alımı yapılacağını ve başvuru şartlarının neler olduğunu ayrıntılı olarak aktarmak istiyoruz.

Kamu kurumlarında kamu işçisi statüsünde görev yapmak isteyen adayların 18 yaşını tamamlamış olmaları ve 19 yaşından gün almış olmaları, açıklanan ilanlarda belirtilen statüde genel, TMK ve özürlü statüsündeki alımlar için belirtilen özel şartları taşımak gerekiyor. Eğitim şartlarında lise, ön lisans ve lisans mezunu olmak, istenilen eğitim sertifikalarına sahip olmak askerlik ile ilişiği bulunmamak gerekiyor.

KAMU KURUMLARINA PERSONEL ALIMI;

İŞKUR üzerinden TCDD 26 farklı şehirde personel alımı yapacak. Alım yapılacak illerden İzmir, İstanbul, Ankara gibi büyük şehirlere de çok sayıda alım yapılacak. İlan detaylarını İŞKUR kurum dışı personel ilanları sayfasından inceleyebilirsiniz.

Diğer alımlardan bir tanesi de Balıkesir Bandırma ilçesinde bulunan Eti Maden İşletmeleri Genel Müdürlüğüne 1 daimi süreli işçi alımı. Adayların lise ve dengi okullardan mezun olmaları ile başvurabileceği alımlar için elektronik branşında istihdam edileceği belirtildi. Başvurular 23 Ekim tarihinde başladı. İŞKUR üzerinden başvurular yapılacak. İlan detayları için tıklayın

Gemi Adamı kadrosunda en az lise mezunu olan, sınırlı kaptan belgesine sahip ve telsiz cihazları kullanabilen adayların başvuru yapabileceği alımlar ise Tarım Bakanlığı alımı oldu. Adaylar 657 sayılı devlet memurları kanunda 48. madde de belirtilen genel şartları taşımaları ile başvuru yapabilecekler.  İlan için

İŞKUR üzerinden alınan diğer personel alımlarından TÜBİTAK Kimyasal Teknoloji Enstitüsü MAM, Arge araştırma pozisyonunda personel alımı yapacak. Buna göre adayların Kocaeli-Gebze ilinde görevlendirilecekler. GC, GC-MS, HPLC, LC/MSMS, NMR cihazlarından en az bir tanesini kullanabilen analiz metodu geliştirebilecek, organik sentez konusundan deneyimli personeller alım için değerlendirilecek. İlan detayları İŞKUR kurum dışı personel alımları ilanlarından erişebilirsiniz.

BAŞVURULAR NASIL YAPILIYOR

Devlet Personel Başkanlığı üzerinden ilan edilen alımlarda başvurular İŞKUR üzerinden yapılacak. Adayların genel ve özel başvuru şartlarını taşımları ile ilan son başvuru tarihinden önce şahsen ya da internet üzerinden başvuru detaylarında belirtildiği şeklinde başvurularını tamamlamaları gerekmektedir.

İŞİN OLSA