Sağlık Bakanlığı Kamu Personeli Seçme Sınavı KPSS 2017/5 tercihleri ile sağlık teknikeri ve sağlık teknisyeni personeli alımı yapacağını duyurdu. Buna göre önlisans ve lise mezunu olmak üzere 4 bin 381 kişilik sağlık teknikeri ve teknisyeni alımı yapılacak.

Tekniker pozisyonlarına önlisans mezunu adayları müracaat edebilirken teknisyen pozisyonuna ise lise mezunu adaylar başvuru yapabilecek. Alımlar KPSSS 2017/5 tercihleri kapsamında yapılacak olup adayların ÖSYM'nin resi internet sitesi aracılığı ile müracaat etmesi gerekmektedir.

MEZUNİYETLERE GÖRE ALIMLAR

Sağlık Bakanlığı KPSS 2017/5 kapsamında 12 bin 500 kişilik personel alımı yapacak. Bu kadrolardan 4 bin 381'i sağlık teknikeri ve sağlık teknisyeni pozisyonları içindir. Peki mezuniyetlere göre sağlık teknikeri ve teknisyeni alımlarında durum nedir?

Önlisans Mezunu - 3 Bin 925 Sağlık Teknikeri
Lise Mezunu - 456 Sağlık Teknisyeni

Yukarıda mezuniyetlere göre sağlık teknisyeni ve sağlık teknikeri alımları için sayısal veriler belirtilmiştir. Peki sağlık teknikeri ve sağlık teknisyeni kadroları için başvurular nasıl yapılacak.

BAŞVURULAR

Sağlık teknikeri ve sağlık teknisyeni alımları Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezinin resmi internet sitesinde yer almakta olan Aday İşlemleri Sistemi aracılığı ile yapılmaktadır. Peki adaylar nasıl başvuru yapabilir. KPSS puanı sonuçlanmış olan adaylar KPSS 2017/5 kapsamında yapılacak olan 4 bin 381 kişili teknisyen ve tekniker alımına müracaat edebilir.

Başvurular: https://ais.osym.gov.tr/

KADROLARA GÖRE ATAMA SAYILARI İÇİN TIKLAYIN

Editör: TE Bilisim