Kamu kurumlarına öğretmen alımları Milli Eğitim Bakanlığının açıkladığı kontenjanlar dahilinde gerçekleştiriliyor. MEB'e bağlı özel eğitim kurumlarında ise çok sayıda öğretmen alımları gerçekleştirilecek. Buna göre 30 farklı branşta öğretmen istihdamı gerçekleştirilecek. Hangi branşlarda alımlar yapılacak?

HANGİ BRANŞTA KAÇ ÖĞRETMEN ALINACAK?

Okul Öncesi 57, İngilizce 36, Rehber Öğretmen (Psikolojik Danışman) 34, Matematik Ortaöğretim 33, Müzik -Ortaöğretim 17, Resim-İş -Ortaöğretim 15, Diğer Öğretmenler 14, Özel Eğitim 13, Kimya -Ortaöğretim 9, Sınıf 9, Zihinsel Engelliler Özel Eğitim 8, Almanca 7, Fizik - Ortaöğretim 7, Çince 6, Biyoloji - Ortaöğretim alanında 5 kişi alınacak. BESYO mezunu olan adaylar arasından; Beden Eğitimi ve Spor 4, Coğrafya -Ortaöğretim 4, İlköğretim Matematik 4, Tarih Ortaöğretim 4, Çocuk Gelişimi Ve Eğitimi 3, Fen Bilgisi -İlköğretim 3, Bilişim Teknolojileri 2, Elektrik 2, Türkçe 2, Arapça 1, Bilgisayar -Ortaöğretim 1, Din Kültürü Ve Ahlak Bilgisi - Ortaöğretim 1, Elektronik -Ortaöğretim 1, Erken Çocuklukta Öğretmen Yardımcısı/Çocuk Bakıcısı 1, Makine ve Kalıp 1, Rusça öğretmeni kadrosunda ise 1 kişi alınacak.

BAŞVURU ŞARTLARI NELER?

Adayların işkur üzerinden öğretmen alımlarına başvuru yapabilmeleri için gerekli olan branşın lisans öğretmenlik bölümlerini tamamlamış olmaları ya da bölüm mezunu olarak formasyon eğitim sertifikasına sahip olmaları gerekli olacaktır. Adayların 18 yaşını tamamlamış olmaları, iş tecrübesi şartlarına sahip olmaları gerekli olacak. Tüm bu ilanlar Türkiye genelindeki il ya da ilçelerde bulunuyor. Adaylar bulundukları illerdeki ilanlara erişim için İŞKUR E-şube portalına giriş arama ekranından ilgili seçenekleri oluşturarak arama yapmaları yeterli olacaktır.

İŞİN OLSA

Editör: TE Bilisim