Hergeçen gün yayımlanan ilanlar ile kamuya binlerce memur personel elımı yapılacağı duyurulmakta. Buna göre kamuya alım yapılacak personellerden bazı nitelikler aranmakta ve adaylar belirtilen nitelikleri taşımaları dahilinde başvuruları geçerli sayılacaktır. Buna göre geçtiğimiz günlerde yayımlanmış olan ilanlara göre toplamda 3 kurum bünyesine 247 kişilik boş kadro ile alım yapıyor. Başvurularına ilanın yayımlanması ile başlanan bu kurumlar için başvurularda son güne gelindi ve adaylar başvurularını en geç 24 Ekim 2018 tarihine kadar gerçekleştirmeleri gerekmektedir. 

3 KURUM 247 PERSONEL ALIMI YAPIYOR!

Yukarıda da bahsini geçirdiğimiz üzere 3 kuruma 247 kişilik boşluk ile alım yapılıyor. Buna göre bu kurumlar, TÜBİTAK, Nüfus ve Vatandaşlık işleri Genel Müdürlüğü ve Selçuk Üniversitesidir. İlgili ilanlar hakkında sizlere son bir kez daha detaylı bilgi veriyor olacağız ve başvurularını yapabileceksiniz.

ADAYLARDAN HANGİ ŞARTLAR ARANIR?

Sözk onusu bu ilanlara başvuru yapacak adaylar mutlaka belirtilen nitelikleri taşımak zorundadırlar. Buna göre adaylardan bazı genel ve bazı özel nitelikler aranacak olup genel şartlar şöyledir. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, Kamu haklarından mahrum bulunmamak, Herhangi bir suç hükümlülüğü bulunmamak, Görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık sorunu olmamak, Herhangi bir sosyal güvenlik kurumundan yaşlı veya emekli aylığı almıyor olmak, Yapılacak güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasından olumlu sonuç alacak olmak ve Erkek adaylar için askerliğini yapmış veya askerlik ile ilgisi bulunmamak gibi nitelikler aranacak.

Özel olarak ise adaylardan aşağıda belirtileceğimiz nitelikler aranmaktadır.

TÜBİTAK:

TÜBİTAK bünyesindeki personel eksikliğini gidermek için farklı birimlerine toplamda 185 personel alımı yapacak. Buna göre, söz konusu ilan için adaylardan kamu Personeli Seçme Sınavı şartı aranmayacaktır. 185 kişilik boş kadro ise, TÜBİTAK BİLGEM İleri Teknolojiler Araştırma Enstitüsü ne MTM pozisyonunda 68 kişi,  TÜBİTAK BİLGEM Bilişim Teknolojileri Enstitüsü 75 kişi ve TÜBİTAK BİLGEM Test ve Değerlendirme Başkan Yardımcılığı birimine 42 kişi olmak üzere TÜBİTAK toplamda 188 kişilik kadro ile personel alacak. Söz konusu ilan hakkında daha detaylı bilgi almak için Buraya Tıklayınız.

Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü:

NVİ ( Nüfus ve Vatandaşlık İşleri) bünyesindeki personel eksikliğini gidermek için farklı personel kadrolarına toplamda 15 kişilik boş kadro ile sözleşmeli olarak 15 bilişim personeli alacak. Adaylardan Kamu Personeli Seçme Sınavından KPSSP3 puan türünden en az 70 puan şartı aranacak. İlgili ilan hakkında daha detaylı bilgi almak için Buraya Tıklayınız.

Selçuk Üniversitesi:

Selçuk Üniversitesi bünyesindeki personel eksikliğini karşılamak üzere farklı personel pozisyonlarında 47 kişilik boş kadro ile 5 Fizyoterapist, 1 Diyetisyen, 2 Röntgen teknisyeni, 8 Sağlık Teknikeri, 3 Ebe ve 28 Hemşire alımı yapacak. Buna göre adaylardan Lise, Ön Lisans ve Lisans mezunu olmak şartı ve eğitim seviyesine göre Kamu Personeli Seçme Sınavından puan almış olmaları gerekmektedir. Buna göre daha detaylı bilgi almak isteyen adaylar Buraya Tıklayarak detaylı bilgi alabilirsiniz.

Editör: TE Bilisim