Kamu kurumları bünyelerine personel alımı yapmak için yeni ilanlar yayımladılar. Yayımlanmış olan 3 kamu kurumununun ilanlarına göre farklı Mühendislik pozisyonlarında 609 kişilik boş kadro ile personel alımı yapılacak ve İşin Olsa ekibi olarak ilgili alım yapılacak pozisyonlar, Başvuru şartları ve başvuru bilgileri hakkında sizlerle detaylı bilgileri paylaşıyoruz.

HANGİ KURUM KAÇ PERSONEL AKACAJ?

Yayımlanan ilanlar doğrultusunda kamu kurumları toplamda 609 kişilik boş kadr ile alım yapacak. Buna göre Milli Savunma bakanlığı, TÜVASAŞ ve Karayolları Genel Müdürlüğü kamu perosneli alacak.

Miili Savunma Bakanlığı İnşaat Mühendisi, Makine Mühendisi, Elektrik Mühendisi, Elektrik-Elektronik Mühendisi, Gemi İnşaat Mühendisi, Endüstri Mühendisi, Elektronik Mühendisi, Metalurji Mühendisi, Çevre Mühendisi, Gıda Mühendisi, Tekstil Mühendisi, Fizik Mühendisi, Bilgisayar Mühendisi, Mekatronik Mühendisi gibi pozisyonlarda toplamda 523 kişilik kadro ile alım yapacak.

TÜVASAŞ ise, 43 kişilik kadro ile, 99 Sayılı KHK'ya tabi sözleşmeli olarak, 10 Makine Mühendisi, 17 Elektrik Elektronik Mühendisi, 5 Endüstri Mühendisi, 2 Metalurji Malzeme Mühendisi, 2 Kimya Mühendisi ve 7 Bilgisayar Mühendisi olmak üzere toplamda 43 kişi alacak.

Karayolları Genel Müdürlüğü, 43 kişi alacak ve buna göre, 3 İnşaat Mühendisi, 3 Elektrik Elektronik Mühendisi, 2 Bilgisayar Mühendisi, 1 Yazılım Mühendisi, 4 Matematikçi ve 1 Şehir Plancısı olmak üzere Ankara Merkez için bu pozisyonlarda alım yapacak. Van Kastamonu Sivas Ve Kars İllerinde, 4 Şehir Plancısı, 8 Makine Mühendisi ve 13 İnşaat Mühendisi alacak. İzmir, İstanbul, Ankara ve Mersin illerinde ise 4 Elektrik Elektronik Mühendisi olmak üzere farklı bölgelerden olan 43 personel alacak.

GENEL ŞARTLAR NEDİR?

Alım yapacak bu 3 kurum adaylardan 657 Sayılı Devlet memurları kanunun 48. maddesi doğrultusunda, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, Kamu haklarından mahrum bulunmamak, herhangi bir suç hükümlüğü bulunmamak, Güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasından olumlu sonuç alabilmek, Herhangi bir suç hükümlülüğü bulunmamak, Erkek adaylar için askerliğini yapmış veya askerlik ile ilgisi bulunmamak ve görevini yerine getirebilmesi için engel olabilecek herhangi bir sağlık sorunu olmamak gibi nitelikler aranmaktadır.

ÖZEL ŞARTLAR:

İlgili kurumların alımını yapacağı pozisyonlar için adaylardan Kamu Personeli Seçme Sınavı şartı aranıyor. Buna göre, 2018 yılı Kamu Personeli Seçme Sınavından Lisans seviyesinde KPSSP3 puan türünden, MSB için en az 60 ve KGM ve TÜVASAŞ için en az 70 puan almış olmak şartları aranacak. Ayrıca ilgili pozisyonlar için üniversitelerin mühendislik eğitimi veren bölümlerinden mezun olunmuş olması gerekmektedir.

BAŞVURULAR:

İlgili kurumların başvuruları farklı tarihlerde alınmaktadır.

Buna göre Milli Savunma Bakanlığına başvurular, 19 Kasım 2018 tarihi itibari ile başladı ve en geç 21 Aralık 2018 tarihine kadar devam edecektir. Başvurular Bakanlığın resmi internet sayfasından yapılacak. Detaylı bilgi almak için Buraya Tıklayınız.

Karayolları Genel Müdürlüğü Mühendis alım başvuruları 10 Aralık 2018 tarihinde başlayacak olup en geç 19 Aralık 2018 tarihine kadar devam edecektir. Buna göre başvurular Kurumun resmi internet sayfasında bulunan İlk Atama Başvuru Formu ile yapılmaktadır. Detaylı bilgi almak için Buraya Tıklayınız.

TÜVASAŞ alımını yapacağı 43 kişilik kadro ile başvurularına 05 Aralık 2018 tarihi itibari ile başladı ve en geç 21 Aralık 2018 tarihine kadar gerçekleştirmeleri gerekmektedir. Başvurular ÜVASAŞ resmi internet sitesi üzerinden veya TÜVASAŞ Sakarya adresindeki müdürlüğünden  başvuru formunu temin ederek eksiksiz bir şekilde doldurarak ve istenen belgeler ile birlikte yapılacaktır. İlan hakkında detaylı bilgi için Buraya Tıklayınız.

Bunkar gibi ilanlardan her zaman haberdar olmak için İşin Olsa Mobil Uygulamasını telefonunuza indierek anında cebinize bildirim alabilirsiniz.

Facebook Grubumuz İçin Buraya Tıklayınız.

İşin Olsa Android Uygulamasını indirmek için Buraya Tıklayınız.

İşin Olsa İOS uygulamasını indirmek için Buraya Tıklayınız.

Editör: TE Bilisim