Devlet kurumlarının Devlet Personel Başkanlığı tarafından yapmış oldukları duyurulara göre personel alımı yapacaklar. 26 Ekim 2016 tarihi son başvuruları olan, TEDAŞ, Gazi Üniversitesi ve özelleştirme kurumları personel alıyor. TEDAŞ 30 İşçi Personel, Özelleştirme İdaresi Başkanlığı 15 memur ve Gazi Üniversitesi 31 Sözleşmeli personel alıyor. Son Başvurular 26 Ekim 2016 tarihinde son bulacak. Başvuru yapmak isteyen adaylar hızlı olması gerekli. Yapılan duyurulara göre alım şartları ve diğer bilgiler şöyledir;

TEDAŞ 30 İşçi Personel Alım İlanı: TEDAŞ 17 Ekim 2016 tarihli yaptığı duyurusuna göre farklı pozisyonlarda ve farklı bölgelerde 30 personel alıyor. Alımlar, İstanbul, Adana, Konya, Diyarbakır, Bursa, Elazığ, Eskişehir, Erzurum, Van, Trabzon, Samsun, Kahramanmaraş, Denizli ve Ankara illerinde yapılacak. Elektrik Mühendisliği, Harita Mühendisliği ve Orman Mühendisli  kadrolarında alım yapılacaktır. Ayrıca, Elektrik Mühendisliği kadrosu için, Mühendislik fakültelerinin Elektrik, Elektrik-Elektronik bölümünden mezun olan adaylar ve Orman Mühendisliği kadrosu için, Mühendislik fakültelerinin Orman Mühendisliği bölümünden mezun olan adaylar, Harita Mühendisliği kadrosu için, Mühendislik fakültelerinin Harita, Harita ve Kadastro, Jeodezi ve Fotogrametri, Geomerti bölümlerinden mezun olan adaylar, Başvurularını gerçekleştirebilirler. Daha detaylı bilgi için Buraya Tıklayınız.

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı: Özelleştirme İdaresi Başkanlığı 26 Eylül'de yaptığı duyurusuna göre bünyesinin personel istihdamını sağlamak için 15 kişilik kadro ile Uzman Yardımcısı alacak. Alımlar İktisat 4, işletme 4, Maliye 2, Kamu Yönetimi 1, Uluslar Arası İlişkiler 2, Çalışma Ekonomisi ve Endüstri ilişkileri 1 ve Hukuk 1 Öğrenim dallarında gerçekleşecek. Adaylar, 657 Sayılı Devlet memurları kanunun 48. maddesindeki belirtilen şartın 1 bendindeki şartları taşıyan adaylar,Son başvuru tarihi itibarıyla, üniversitelerin yukarıdaki tabloda belirtilen en az dört yıllık lisans eğitimi veren fakültelerinden/bölümlerinden veya bunlara denkliği Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından kabul edilen yurt içindeki veya yurt dışındaki yükseköğretim kurumlarından mezun olmak ve ÖSYM Tarafından yapılan 2015 ce 2016 yıllarıdndaki Kamu Personeli Seçme Sınavından en az 80 Taban puanı alan adaylar, 2016 yılının Ocak ayı itibari ile henüz 35 yaşını doldurmamış olan adaylar başvurularını gerçekleştirebilecek. Daha detaylı bilgi için Buraya Tıklayınız.

Gazi Üniversitesi: Gazi üniversitesi yapmış olduğu duyurusuna göre farklı pozisyonlarda topmada 31 kişilik kador ile Sözleşmeli olarak personel alacak. Adaylardan, Türk vatandaşı olan adaylar,Kamu haklarından mahrum bulunmayan adaylar, Çalışmasına engel olabilecek olan herhangi bir sağlık durumu olmayan adaylar, Herhangi bir suç hükümlülüğü olmayan adaylar, Erkek adaylar için askerliğini tamamlamış veya askerlik ile ilgisi bulunmayan adaylar, Lisans mezunları için 2016 KPSS (B) Grubu KPSSP3 puanı esas alınacaktır. Önlisans mezunları için 2014 KPSS (B) Grubu KPSSP93 puanı esas alınacaktır. Ortaöğretim mezunları için 2014 KPSS (B) Grubu KPSSP94 puanı esas alınacaktır. Herhangi bir sosyal güvenlik kurumundan veya yaşlı aylığı almıyor olan adaylar başvurularını gerçekleştireblirler. Daha detaylı bilgi içn.

Editör: TE Bilisim