Dünya’nın temelden yapılan en büyük havalimanı unvanına sahip İstanbul 3. Havalimanında güvenlikten sorumlu olacak güvenlik timi için iş alım süreci hızlı bir şekilde devam etmektedir. İstanbul Yeni Havalimanı’nda çalışacak 3 bin 500 kişilik güvenlik timi için alınacak son 1000 kişi, 30 Eylül’e kadar başvuruda bulunabilecek.

Tamamlanıp açılışı yapıldığında yaklaşık olarak 200 milyon yolcu kapasitesiyle dünyanın en büyük havalimanı olarak hizmet verece İstanbul Yeni Havalimanı’nın güvenliğini sağlayacak güvenlik timi için İGA Güvenlik A.Ş ismiyle Mecidiyeköy ofisinden sonra İstanbul’un Avcular ilçesi itibariyle ofisi açılarak başvurular alınmaya başlandı. Yeni havalimanın da güvenlik timi içerisinde çalışabilmek için belli başvuru şartları gerekmektedir. 

BAŞVURU ŞARTLARI VE ALIM SÜRECİ 

Başvuru şartlarının başında 5188 sayılı yasaya göre özel güvenlik kimlik kartına sahip olabilmesi ve vardiyalı sisteme uyması gerekmektedir. Askerlik hizmetini tamamlamış, diksiyonu düzgün, sözlü iletişim kabiliyeti yüksek kadın ve erkek adayların kariyer platformlarından ve açılan İGA ofislerinden başvuru yapmaları gerekmektedir. Son başvuru tarihi 30 Eylül olarak belirlenmiştir.  

Başvuru şartlarını tamamlayan adaylar ilk aşama için sözlü mülakata çağrılmaktadır. Bu mülakatları da geçen adaylar Hasan Kolcu Üniversitesi bünyesinde Sivil Havacılık Güvenliği konusunda uluslararası standartlarda kapsamlı bir şekilde güvenlik eğitimi alıyor. Bu eğitimden de geçen adaylar 29 Ekim 2108 tarihinde belirlenen açılışa kadar Atatürk Havalimanında tecrübe kazanmak amacıyla çalışmaya başlayacaklardır. 

Editör: TE Bilisim