Bakanlıklar tarafından verilen personel ilanına göre kamu kurumları bünyesinde çalışılmak üzere personel alımının yapılacağı açıklandı. Sağlık Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı ve Kültür Bakanlığı tarafından yayımlanan ilanlara göre birbirinden farklı pozisyonlara kamu personeli alınacağı açıklandı.

POZİSYON DETAYLARI

Bakanlıklar tarafından yayımlanan ilanlara göre toplamda 1699 kamu personelinin alınacağı açıklandı. Yapılacak alımlarda açılmış olan kontenjanlar şu şekidle açıklandı; " Sağlık Bakanlığı kendi bünyesinde çalışmak üzere Başasistan için açtığı kontenjan 1527 kamu personeli, İçişleri Bakanlığı yayımlamış olduğu ilana göre ise 72 personel alımlık bir kontenjan belirlemiş olduğu ve Kültür Bakanlığı'nda 100 kişilik bir kontenjan açıtığı belirtildi.

BAŞVURU KOŞULLARI

Bakanlıklara başvuru yapmadan önce açıklanan genel başvuru şartlarına göre hareket etmeleri gereken adayların olası bir yanlış başvuru durumunda ya da şartları sağlamadığı tespit edilme durumunda başvurularının geçersiz sayılacağı açıklandı. Belirlenen başvuru şartları şu şekilde; " T.C. vatandaşı olması, yaş şartlarına uyması (18 yaşından büyük olması), öğrenim şartlarını yerine getirmiş olması, kamu haklarından mahrum bırakılmaması, erkek olan adayların askerlik ile ilgili bir sorunu bulunmaması, askerlik çağına gelmemiş olması, Devlet memuru olarak çalışacak kişinin akıl hastalığının bulunmaması, işini engelleyecek bir sağlık probleminin bulunmaması, özel koşullarda belirtilen KPSS şartını sağlıyor olması (her kurum için geçerli değil)" adaylardan istenilen genel şartlardandir.

BAŞVURULAR NASIL OLMALIDIR

3 farklı Bakanlık bünyesinde çalışmak için başvuru yapacak olan adayların başvuruları Bakanlıkların kendi bünyesinden alınacak olup, başvuru süresi ve başvuru durumları ile ilgiil bir açıklama yapıldığı taktirde İşin Olsa haber ekibi olarak gelişmeleri sizlere aktaracağız.

Editör: TE Bilisim