Uzun zamandır vatandaşlarının beklediği Müjdeli Haber Sağlık Bakanı Demircan, tarafından geldi, Uzun zamandır başvuru yapmak için açıklama bekleyen sağlık personelleri, Sağlık Bakanı Demircan, tarafından gelen açıklamadan sonra büyük bir mutluluk yaşadı.

27 BİN EBE HEMŞİRE ALINACAK

Her bakanlık 2018 yılı için alacağı personel sayısını açıklarken sağlık bakanlığı'da bünyesindeki personel istihdamını karşılamak adına alımlar  yapacağını duyurdu. Sağlık Bakanı Ahmet Demircan, konu ile ilgili açıklama yaparken, Sağlık Bakanlığı bünyesinde boş bulunan Ebe hemşire pozisyonlarına 2018 yılı içerisinde alınacak rakamı açıkladı.

Her yıl düzenli olarak Maliye Bakanlığı ile görüşülerek personel istihdamı yapmak istediğini açıklayan Sağlık Bakanlığı, 2018 yılı içerisinde de bünyesindeki birçok açık pozisyon için alımları yapmak için görüşmelerini sürdürdüğü, alınan izinlerle birlikte Sağlık Bakanı Ahmet Demircan, Ebe hemşire pozisyonları için alımlar yapılacağını müjdeledi.

2018 yılında personel sayılarını artırmak istediklerini dile getiren Demircan,” ilk Hedefte 27 bin Ebe ve hemşire ile birlikte sağlık personeli alacağız.Sonraki süreçte ise boş görünen pozisyonlar için alımlar zamanı geldikçe açıklanacak”dedi.

Kaynak: Anadolu Ajansı