Ülkemizde birçok kişi tarafından tercih edilen mesleklerden biri olan kabin memurluğu, farklı kurumlar bünyesinde sunulmaktadır. Bu noktada kurumlar farklı başvuru şartları ile kabin memuru alımı gerçekleştirmekte olup yüksek maaşlar ödemektedirler. Merak edilen konulardan biri de 2020 yılında kabin memuru olarak görev yapan adaylara ödenecek olan tahmini maaşlar olup bu tutarlara ilişkin detaylar haberimizin devamında yer almaktadır.

Kabin Memuru Ne İş Yapar?

Kabin memuru olarak görev yapan personel, yolculuk süresince yolcuların düzeni ve güvenliğini sağlama gibi çeşitli durumlardan sorumlu olmaktadır. Aynı zamanda uçak içerisindeki düzeni, uçuş öncesinde hazır etmek, yolculara yardımcı olmak, talepler ile ilgilenmek, pilot tarafında bildirilen duyuruları yolculara iletmek gibi temel birtakım görevleri yapmaktadır.

Kabin Memuru Nasıl olunur?

Kabin memuru olmak için ilgili eğitim seviyesinden mezun olma, sağlık ve fiziki birtakım şartların sağlanması istenmektedir. Özellikle uçuş yapmaya sağlık açısında elverişli olmak, İngilizce dilini iyi bilmek gibi birtakım özel şartlar da adaylarda talep edilebilmektedir.

Firmalara Göre 2020 Kabin Memuru Maaşları

Ülkemizde faaliyet gösteren birçok havayolu firması olup bu firmalarda görev yapan kabin memurlarına ödenen maaşlar tutarları şu şekildedir:Onur Air tarafından kabin memurluğu için en az 3.500 TL, Pegasus firması kabin memurluğu için en az 3.500 TL, SunExpress hosteslik için en az 3.400 TL, Anadolu Jet hosteslik için en az 3.500 TL, THY kabin memurluğu 3.750 ile 4.200 TL AtlasJet kabin memurluğu için en az 3.500 TL maaş ödenmektedir.