Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı İşkur verilerinde en çok iş bulma verilerinde ilk sırayı güvenlik görevlisi kadrosu oluşturuyor. Yeni açıklanan rakamlara göre 2020'nin Ocak ile Temmuz ayları arasında 24 bin güvenlik görevlisi alımı gerçekleştirildi. Bu kapsamda 2020 yılında en çok iş bulan meslekler den ilk sırada güvenlik görevlisi alımı ilanları gelmeye devam ediyor.

Güvenlik ve Savunma İşçileri Sendikası tarafından yapılan açıklamalara göre Türkiye'de şu anda güvenlikçi kadrosunda görev yapan 335 bin 635 personel bulunuyor. Türkiye genelinde 99 bin farklı alanda özel güvenlik hizmetlerinden faydalanılıyor. 24 saat esasına göre görev yapan güvenlik kadrolarının önceki yıllardaki verileri de bu sayı istikrarlı olarak olarak devam ettiği anlaşılıyor.

EN ÇOK İŞ BULAN MESLEK ÖZEL GÜVENLİK GÖREVLİSİ;

İŞKUR'dan açıklanan rakamlara bakıldığında sadece 2020 yılında değil, son 3 yılda da en çok iş bulan meslekler arasında bulunuyor. 2017'de 42 bin 809 kişi, 2018'de 49 bin 950 olmak üzere en çok alım yapılan kadroların başında geliyor. Bu kapsamda kadın adaylara yönelik çok sayıda istihdam yapılıyor. 2017'de 6372, 2018'e 8160 ve 2019'da ise 12089 kadın güvenlikçi görevlisi alımı yapıldı. Türkiye genelinde yeni açıklanan ilanlar merak edilmeye başlamıştır. İŞKUR üzerinden açıklanan ilan detayları şu şekilde;

BAŞVURU ŞARTLARI;

İŞKUR üzerinden silahlı yada Silahsız güvenlik görevlisi alımları yapılacak. İŞKUR üzerinden en çok alım yapılan kadroların başında herhangi bir eğitim şartı aranmadan temizlikçi kadrosu geliyor. Temizlik görevlisi, makineci, ön muhasebeci, kaynakçı, satış danışmanı, garson, şoför, Turizm ve Otelcilik elemanı, konfeksiyon işçisi, paketleme işçisi, elektrikçi kadrolarda İŞKUR üzerinden çok alın yapılan kadro başına geliyor. Güvenlik görevlisi başvuru şartları şu şekilde aranmaktadır. Adayların 5188 sayılı özel güvenlik görevlisi kimlik kartına sahip olmaları istenmektedir. Silahlı sertifikasına sahip adaylar için 22 yaşını doldurmuş olmak istenmektedir. Adayların vardiyalı çalışmalarına engel herhangi bir durumun olmaması istenmektedir.  Silah taşımaya engel bir engelinin olmaması, sağlık şartlarını taşıyor olmak başvuru şartlarına sıralanmıştır.

Genel ÖGG alımı; https://esube.iskur.gov.tr/Istihdam/AcikIsIlanAra.aspx?mid=3048

Silahsız ÖGG alımı: https://esube.iskur.gov.tr/Istihdam/AcikIsIlanAra.aspx?mid=11223

Silahlı ÖGG alımı ilanları: https://esube.iskur.gov.tr/Istihdam/AcikIsIlanAra.aspx?mid=10657

Editör: TE Bilisim