Milyonlarca vatandaş, 2020 yılı içerisinde kamu kurumlarının yapacağı genel alımları beklemekte olup bu alımlardan bazıları EGM, Sağlık Bakanlığı ve PTT gibi bakanlık ve kamu kurumları tarafından yapılacak. Özellikle geçtiğimiz yıl sonunda belirtildiği üzere 2020 yılı içerisinde yapılması planlanan bu alımların her ne kadar korona virüs sebebi ile geciktiği ifade edilse de 2020’nin sonuna yaklaştığımız günlerde bu alımların gerçekleştirilmesi bekleniyor. Peki hangi kurum ve kuruluşlar alım yapacak işte detaylar.

EGM, Polis Akademisi Bekçi ve Polis Alımı

Emniyet Genel Müdürlüğü ve Polis Akademisi tarafından yapılması beklenen alımda 7 bin lisans, ön lisans ve lise mezunu polis alımı, 2 bin komiser yardımcısı ve 8 bin bekçi alımı yapılması bekleniyor. Polis alımlarında POMEM ve PAEM için özellikle KPSS sonuçlarından sonra bir açıklama beklense de ilanın erken yayınlanması mümkün olabilir. 20 Ağustos’ta yapılan açıklama ile bekçi alınacağı da duyurulmuş fakat ilan henüz yayınlanmamıştı. Güncel detaylar için:

https://www.isinolsa.com/bekci-alimlari/pa-polis-alim-duyurulari-yayimliyor-400-bekci-alimi-ilanida-h35244.html

Sağlık Bakanlığı 16 Bin Personel

Bu yıl başında yapılan açıklama ile 2020 yılı içerisinde farklı kadrolarda 16 bin sağlık çalışanı alımı yapılması bekleniyor. Korona virüs sebebi ile yoğunlaşan bu alanda daha fazla istihdam yapılması da mümkün. Bu yıl için 6 bin doktor ile 8 bin uzman doktor alımı yapılması beklenmekte olup diğer sağlık alanlarından da personel istihdamı gerçekleşecek.

PTT 5 Bin Personel Alımı

PTT 2019 yılının sonunda yaptığı açıklamada Gişe ve Büro Görevlisi (Pazarlama), Gişe ve Büro Görevlisi (Lojistik), Tekniker, Mühendis, PTT Uzman Yardımcısı, Avukat, Postacı olmak üzere 5 bin personel alımı gerçekleştirileceğini açıklamıştı. Bu noktada virüs salgını sebebi ile alım unutulmuş olsa da yıl sonuna kadar bir açıklama yapılarak alımlar hakkında bilgi verilmesi bekleniyor.

İçişleri Bakanlığı Korucu Alımı

Türkiye genelinde yapılacak olan güvenlik korucusu alımına ilişkin açıklamalar 2019’un sonunda açıklanmış olup özellikle sonrasında virüs salgını ile durum ortaya çıkınca bu alım da ertelenmiş oldu. Her ne kadar ilçe ve iller özelinde korucu alımları devam ediyor. Bu noktada eksik korucu alımı için ise Türkiye geneli bir alımın 2020 bitmeden yayınlanması muhtemel.

Editör: TE Bilisim