Birçok adayın merakla beklediği ilanlardan biri de PTT tarafından 2019 yılı içerisinde eksik personel ihtiyacını gidermek üzere yapılması planlanan personel alımı olup kurumun 2023 yılına kadar 55 bin alım yapması bekleniyor. Daha önce de gündemde yer alan konu ile ilgili olarak ise ilanın ekim, kasım ya da aralık aylarından birinde yayınlanması ve gerçekleştirileceğine yönelik işaret edilmişti.

PTT Yeni Açıklama Yaptı

PTT tarafından yapılması beklenen alımda kurumdan yeni bir açıklama gelmiş olup bu açıklamada "PTT AŞ bünyesinde personel eksikliğinden kaynaklanan sorun ve problemlerin çözülmesi bakımından 2018/1 alım sonucunda 5000 personel alımından eksik kalan ve doldurulamayan unvanların tamamlanmasını doldurulmasının en kısa sürede alım yapılmasını talep ediyoruz ve bu boş kalan pozisyonların doldurulması amacıyla 2019 yılında yeni bir personel ilanına çıkılması muhtemeldir" şeklinde ifadelere yer verilmişti.

İlan Ne Zaman Yayınlanacak ?

PTT’nin 2019 yılı içerisinde yapması beklenen personel alımında adayların en çok merak ettiği konuların başında ilanın ne zaman yayınlanacağı geliyor. Bu noktada yapılan en son açıklamada da belirtildiği üzere 2019 yılının bitimine 3 ay kala ilanın bu üç ay içerisinde yayınlanması muhtemel. Bu noktada henüz net bir ilan tarihi belli değilken kurumun daha önce de ifade ettiği üzere alımlar 2019 yılı bitmeden yapılacak olup ilerleyen günlerde konu ile açıklama yapılması da gündeme gelebilir.

Editör: TE Bilisim