Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından yapılmakta olan merkezi yerleştirme atamalarında binlerce memur alımı yapılmaktadır. Bu sene açığın kapatılacağı düşüncesi ile toplam 6 milyon aday Kamu Personeli Seçme Sınavına girdi. Sınav sonuçlarının açıklanması ile adaylar merkezi atamalarda alınacak olan kadro ve memur sayısına bakmaya başladı. Geçtiğimiz gün yayımlanan kadrolar incelendiğinde hangi kurumun kaç personel alımı yapacağı öğrenildi. Bilindiği gibi en çok rağbet gören kadrolardan bir tanesi şoför kadrosudur. Bu kadro için toplam kaç alım yapılacak soruları sorulurken sonunda cevap öğrenildi ve 261 şoför alınacağı duyuruldu.

Hangi Mezunlar İçin Alım Yapılacak

21 Aralık 2016 - 30 Aralık 2016 tarihlerinde yapılacak olan merkezi yerleştirme atamalarında Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezinin sitesi aracılığı ile toplam 261 şoför yerleştirmesi yapılacak.

Ortaöğretim - 54 Şoför
Önlisans - 62 Şoför
Lisans - 145 Şoför

Yukarıda hangi mezunlar için kaç şoför alımı yapılacağı detaylı olarak yazılmıştır. Başvuru yapmak isteyen adayların kadrolarda belirtilen sürücü belgelerine sahip olması gerekmekte olup yine kadroda belirtilirse adayın tecrübe sahibi de olması gerekmektedir. Genel olarak kadrolarda D sürücü belgesine adayın sahip olması istenmekte olup bazı kadrolarda adayın sürücü belgesine 3 - 5 sene öncesinde sahip olması ve şoförlüğünün iyi olması belirtilmektedir.