2 Devlet kurumunun yaptıkları duyurularına göre bünyelerine çok sayıda memur personel alımı gerçekleştirecek. Adaylardan Kamu Personeli Seçme Sınavı şartı aranmıyacak. Toplamda 161 kişilik pozisyon ile TEİAŞ ve Dışişleri Bakanlığı memur personel alımı yapacak. TEİAŞ en az lise mezunu olmak şartı ile toplamda 111 personel ve Dışişleri Bakanlığı ise toplamda 50 memur alımı gerçekleştirecek. Her iki kurumunda yaptığı duyurusuna göre başvurular bu gün sona erecek. Başvuruda bulunacak olan adaylar en geç bugün başvurularını gerçekleştirmeleri gerekmektedir. Her iki kurumunda yaptığı duyuru söyledir;

Dışişleri Bakanlığı 50 Memur Alımı Başvuruları:

Dışişleri Bakanlığı duyursunda 50 memur alımı yapacağını bildirdi. Yapılan duyuruda alımlar 13 Ocak 2017 tarihinde sona eriyordu. Ancak son yapılan duyuruya göre alımlar en geç 25 Ocak 2017 tarihine kadar uzatıldı. Adaylardan, 657 sayılı devlet memurları kanunun 48. maddesindeki şartları taşımaları, 35 yaşını doldurmamış olmaları, üniversitelerin 4 yıllık bölümlerinden mezun olmaları ve YDS sınavından 85 ve üzeri puan almış olmaları şartı aranmaktadır. Bu şartları taşıyan adayların başvuruları kabul edilecektir. Başvurular internet üzerinden devam etmekte olup başvurular için aşağıda ki linki takip ediniz.

https://sinav.mfa.gov.tr
İlk yayımlanan resmi bildiri;
https://sinav.mfa.gov.tr/images/documents/2016MMSinavDuyuru.pdf
Başvuru süresinin uzatıldığını belirten ikinci bildiri;
https://sinav.mfa.gov.tr/images/documents/2016MMSinavDuyuruDuzeltme.pdf

TEİAŞ 111 Personel Alımı:


TEİAŞ yaptığı duyurusunda teknisyen kadrosunda toplamda 111 kişilik boş kadro ile personel alımı yapacağını bildirdi. Adayların başvurularını gerçekleştirebilmeleri için en az lise mezunu olmaları gerekmekte olup adaylardan Kamu Personeli Seçme Sınavı şartı aranmıyacaktır. Adayların başvurularını gerçekleştirebilmeleri için en geç bugün başvurularını yapmaları gerekmektedir.  Alınacak Teknisyenlerin çalıştırılacağı işyeri, ili ve sayısı aşağıda belirtilmiş olup işgücü talebine başvurmak isteyenlerin Türkiye İş Kurumu’nun web sayfasında 16.01.2017 tarihinde yayımlanacak ilanları takip etmesi gerekmektedir. İlanın tam metnine ulaşmak için Buraya Tıklayarak yapılan duyuruya ve alım tablosuna ulaşabilirsiniz. 

Türkiye Elektrik İletim A.Ş. Genel Müdürlüğü Taşra teşkilatında görevlendirmek üzere 98 Elektrik Teknisyeni (Lise ve dengi okulların Elektrik - Elektrik Tesisat ve Pano Montörlüğü - Yüksek Gerilim Sistemleri - Endüstriyel Bakım Onarım mezunu) ve 13 Elektronik Teknisyeni (Lise ve dengi okulların Elektronik –Haberleşme Sistemleri – Otomasyon Sistemleri mezunu) olmak üzere toplam 111 Teknisyen alımı yapacaktır.  Alımlar, İstanbul, Bursa, izmir, Sakarya, Zonguldak, Kocaeli, Isparta, Ankara, Konya, Samsun, Tokat, Çorum, Kayseri, Kırşehir, Gaziantep, Şanlıurfa, Kahramanmaraş, Elazığ, malatya, Trabzon, Artvin, Erzurum, Erz,ncak, Mardin, Van, Bitlis, Ağrı, Adana, Hatay, Antalya, Edirne, Kırklareli illerinde yapılacaktır. Alım tabosuna ilanın tam metninden ulaşarak hangi şehire kaç personel alımı yapılacağına ulaşabilirsiniz.