Kamu kurumlarında memur alımları için merkezi sınav olan KPSS puan türlerinden belirli puan almak gerekiyor. Adaylar çoğu kez KPSS puanlarından düşük aldıkları için bu alımlara başvuru yapamadıklarını bu sebeple düşük KPSS puanı ile memur alımı yapan kurumların açıkladığı ilanları beklediklerini belirmekteler. İşin olsa ekibi olarak gerek KPSS şartı aranmadan, gerek farklı puan türlerinde daha az puanla alım yapan kurumları aktarmaya devam ediyor. Daha önce Devlet Personel Başkanlığı resmi internet sitesi üzerinden açıklanan ve adaylara duyurduğumuz iki Belediyenin yapmış olduğu alımları aktarmak istiyoruz.

MERİÇ BELEDİYESİ DÜŞÜK KPPS İLE PERSONEL ALACAK!

Meriç Belediyesi açıkladığı alım ilanına göre 657 sayılı devlet Memurları Kanuna tabi olan kamu görevlileri istihdam edileceğini belirtti. Buna göre VHKİ, Bilgisayar İşletmeni, İtfaiye Eri, Zabıta Memuru, Tahsildar, Memur kadrolarındaki alımlarda 50 KPSS puanı aranıyor. Diğer kadrolardaki alımlarda ise 60 KPSS puanı istenilmekte. Zabıta memuru ile İtfaiye alımlarında bazı özel şartlarda bulunuyor. Adayların çalışma şartlarına uygun olmaları için istenilen şartlara sahip olmaları halinde başvuru yapmaları gerekli olmakta.

Başvuru yapmak ve ilanlara erişmek için tıklayın

SULTANGAZİ BELEDİYESİ 25 MEMUR ALIMI;

Sultangazi Belediyesi Resmi internet sitesi üzerinden ve DPB'den açıkladığı ilan detaylarına göre ise Bilgisayar İşletmeni, VHKİ, Memur, Zabıta Memuru kadrolarında 25 kişi istidam edecek. Alımlarda KPSS taban puanı Zabıta Memuru ve Memur kadrolarında 55 iken diğer pozisyonlardaki alımlarda 60 puan almış olmak gerekiyor. Sultangazi Belediye Başkanlığından yapılan açıklamada başvuru yapan adayların KPSS puan sıralamasından 10 katı kadar mülakat sınavına alınacağı belirtildi. Sınav değerlendirme komisyonu tarafından yapılan değerlendirmenin ardından başarı olan adaylar belediye internet sitesi üzerinden duyurulacak.

Belediye ilanına erişmek ve başvuru için tıklayın

İŞİN OLSA

Editör: TE Bilisim