Sağlık Bakanlığına 32 bin personel alımları kapsamında son dakika gelişmeleri gelmeye devam ediyor. Bu kapsamda 18 bin sağlıkçı 14 bin ise işçi kadrosunda alımlar yapılacağı belli oldu. 14 bin işçinin güvenlik görevlisi, temizlik görevlisi ve klinik destek personeli kadrosunda olacak. İlköğretim, orta öğretim ve lise mezunu adaylar başvuru yapabilecekler.

EN ÇOK ALIM YAPILACAK KADROLAR;

Kadro dağılımında en çok unvan 11 bin kişi ile hemşire alımında olacak. Ortaöğretim mezunu 1627, lisans mezunu ise 9373 kişi alınacak. Diğer en çok alımlar teknisyen sağlık teknikeri alımlarında 4687 ile ikinci sırada olacak. Diğer unvanda ise 1600 ebe alımı olacak.

Çocuk gelişimi, biyolog, dil ve konuşma terapisti, diyetisyen, fizyoterapist, iş ve uğraşı terapisti, odyolog, perfüzyonist, psikolog, sağlık fizikçisi sosyal çalışmacı ve sağlık teknikeri kadrolarında olacak. Tekniker alımlarındaki branş dağılımı nasıl olacak.

TEKNİKER BRANŞ DAĞILIMI; Adli tıp, ağız ve diş sağlığı, ameliyat anestezi, çevre ve sağlığı, dip protezi, diyaliz, eczane, elektro nörofizyoloji, evde bakım, fizik tedavi, ilk ve acil yardım, iş ve uğraşı terapisti, laborant, odyometri, ortopedi, patolojik anatomi, radyoterapi, röntgen, tıbbi sekreter, ilk ve acil yardımcı kadrolarında olacak

EĞİTİM DÜZEYİNDE DAĞILIMI;

lisans mezunu olarak 11686, ön lisans düzeydeki adaylardan 3287, lise mezunu olan sağlıkçılar arasından 3027 istihdam sağlanacak.

KİMLER BAŞVURU YAPAMAYACAK!

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca 24 Mart 2020 tarihindeki açıklamalarında Üniversite hastanelerinden istifa eden personellerin yeni açılacak olan 32 bin alımlarda başvuru yapamayacaklarını ifade etti.

BAŞVURULAR NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

İlan detayları ve başvuru şartları ÖSYM üzerinden ve Sağlık Bakanlığı resmi internet sitesi üzerinden açıklanacak. Merkezi KPSS puan türlerine göre alınacak olan personelleri 26 Mart tarihinden itibaren başvuru yapabilirler.

İlan kılavuzu açıklandığında hemen haberdar olmak için TIKLAYIN

Kadro dağılımı ile ilgili düşüncelerinizi yorum olarak paylaşabilirsiniz.

Editör: TE Bilisim