Orman Genel Müdürlüğü farklı şehirlerde olmak üzere bünyesindeki personel eksikliğini karşılamak adına toplamda 1150 kişilik boş kadro ile orman mühendisi alımı yapacağını ilan etti. Söz konuus alım duyurusu 29 Ağustos 2019 tarihinde resmi gazete'de duyurulmuştu. Sonrasında ise adaylar için 31 Ağustos 2019 tarihinde yeni bir düzenleme yapılacak ilan güncellenmişti. Anca son olarak yeni bir düzenleme daha yapıldı. İşte detaylar.

07 EYLÜL 2019 YAPILAN YENİ DÜZENLEME:

SÖZLEŞMELİ PERSONEL (ORMAN MÜHENDİSİ) ALIMI İLANI ile ilgili olarak;

 İlanın “Yerleştirme İşlemi” başlıklı 6 ncı bölümünde yer alan “Asil olarak başarılı kabul edilen adaylar Ek-1’de yer alan iller arasından en fazla 10 adet tercihte bulunmak suretiyle tercihleri ve puanları doğrultusunda yerleştirilecektir.” ifadesi “Asil olarak başarılı kabul edilen adaylara EK-1’de yer alan iller arasından en fazla 10 adet tercih hakkı verilecektir. Adaylar başvurularında, tercihleri dışına atanmayı kabul edip etmediklerini de belirteceklerdir. Yerleştirmeler bu doğrultuda yapılacaktır.” olarak düzeltilmiştir.

ORMAN MÜHENDİSİ KADROSU İÇİN ARANAN ÖZEL ŞARTLAR:

Yükseköğrenim kurumlarının lisans programlarından; Orman Mühendisliği bölümlerinden mezun olmak, Entomoloji alanında mühendis pozisyonunda istihdam edilecekler için, orman mühendisliği lisans bölümünden mezun olmak ve orman entomolojisi dalında yüksek lisans yapmış olmak ve Fitopatoloji alanında mühendis pozisyonunda istihdam edilecekler için, orman mühendisliği lisans bölümünden mezun olmak ve orman fitopatolojisi dalında yüksek lisans yapmış olmak şartları aranır.

Editör: TE Bilisim