Polis Akademisi Başkanlığı daha önce yapmış olduğu duyurunun ardından 10 Bin Polis alımı 1 Ekim tarihinden itibaren alınmaya başlandı. Buna göre kadın ve erkek polis alımların başvuru yapmak isteyen adaylar başvuruları nasıl yapılacağını, başvurularda ödemenin nasıl ve nereye yapılacağını merak etmekteler.

Ön lisans ve lisans mezunu adaylar arasından yapılacak başvurularda P3 puan türünden başvuru yapacaklar için 60 KPSS, P93 puan türünden başvuru yapacak olan adaylar için ise 70 KPSS puan olması başvuru için gerekli olan puan şartı olacak. Ön lisans ve lisans mezunu adaylardan kadın polis alımı 1000 kişi olacak. Lisans ve ön lisans mezunu adaylar arasından erkek polis alımı ise 9 bin kişi olacak.

BAŞVURU TARİHİLERİ;

23. Dönem POMEM alımlarında başvurular 1 Ekim ile 14 Ekim tarihleri arasında yapılacak. Polis Meslek Eğitim Merkezlerinde yapılacak olan eğitimler sonrasında başarılı olan adaylar polis memur kadrosunda atanacaklar.

18 yaşını tamamlamış ve 30 yaşından gün almamış olan adayların başvuru yapabilecekleri alımlarda gerekli olan fiziki, sağlık ve diğer başvuru koşullarına sahip olan adayların başvuru yapabileceği belirtildi.

BAŞVURU ÜCRETLER;

Başvuru sınav ücreti olarak adaylardan ön başvuruların yapılmasının ardından 100 Tl sınav ücreti ödemeleri gerekecek. 23. dönem Pomem giriş sınavı için Halkbank ve ATM'lerden ödeme yapılabilecek. Şehit veya vazife malulü yakınları ile emniyet teşkilatı personeli eş ve çocuklarından giriş sınav ücreti alınmayacak.

Ön başvuru yapmak ve başvuru detaylarına erişmek için tıklayın

İŞİN OLSA

Editör: TE Bilisim